Aydın'dan Bitkili Akvaryum
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben ışık üzerinde durulması gerektiğini düşünüyorum, bu durum sanki ışık yetersizliğinden kaynaklanıyor. Bitki yoğunluğu orta seviyede iken bu kadar gübreleme bence çok çok fazla dikkatli olun. Fosfat neden hiç vermiyorsunuz tanka, co2 vermenize rağmen işler çok hızlanacağı için yemleme ve balıklardan gelenler yetersiz olur kanaatindeyim.
Ergün Bey fosfor yani fosfat fazlalığından şüpheleniyorsun ama su değişimin ne durumda, co2 seviyen de az olabilir. Fosfatın fazla ise aslında nitratla oranını 1/10 olarak dengeleseydin sıkıntın olmazdı diye düşünüyorum. Hani fazla olsa da 3ppm değildir herhalde, 0,5-2 ppm arası sıkıntı çıkarmaz zaten, nitratı da 20 ppm lerde yapardın sorun olmazdı diye düşünüyorum.
Şimdi de 10 ppm nitrat, 0.5 ppm fosfat dozlaması yapıyorum sonuçları paylaşırım.
Ergün bey deneyimleriniz ile bu olumsuzlukları aşabileceğinizi düşünüyorum su değişimleriniz gerçekten çok faydası oluyor bendeki az miktar sakal yosunları bile su değişimlerinden sonra soluyor. Fosfatın eklenmediği halde öyle yüksek çıkması şaşırtıcı, sağlıklı bitkiler dilerim.
Önder bey iyi dilekleriniz için teşekkür ederim aynen benim tankta da oluşmaya başlayan sakal yosunları bol su değişiminden sonra kendiliğinden azalmaya başlıyor. Bu şekilde bol su değişimlerine mümkün olduğu kadar devam etmeyi planlıyorum. İnşallah başarılı sonuçlar elde edebilirim.