Aytaç co2 tüp ve Özsoy regülatör kullanan
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan bey merhaba, başlığı takip ettiyseniz, benim şikayetim vardı özsoy ince ayar vanasından. Ama sanırım çoğu markalar da bu böyle..
Ayrı bir ince ayar vanası ve/veya solenoid valf düşünmüyorsanız şu önlemleri alabilirsiniz,
İnce ayar vanasını akşam kapayıp sabah açtığını varsayarak yazımı yazıyorum,
1- chech valve ler mümkün olduğunca akvaryuma yakın olsun (bende 2 adet check valve var biri suyun içindeki hortumda diğer suyun hemen dışarı çıktığı bölümde). Check valve ler regülatöre yakın akvaryum suyuna uzak olursa hortumdan geri gelen su damlacıkları işi bozuyor. Gaz açıldığında su damlacıkların ite ite gititiği için 30 dakika başında kalmanız gerekiyor.
2- Alttaki siyah vana ile basıncı 4-8 arasında bir değere ayarladıktan ve ince ayar vanasını ayarladıktan sonra, bir daha bunlarla oynamayın, açma kapama işini kırmızı vanadan yapın..
3- Karbondioksiti sürekli açık olarak kullanmayı düşünebilirsiniz..
Bu nedenle ben hortuma takılan ayrı bir ince ayar vanası aldım. Akşam sadece özsoy regulatörün ince ayar vanasını kapatıp sabah aynı vanayı tamamen açıyorum.
Diğer 3 vanaya (tüpün kırmızı vanası, regulatörün siyah vanası ve sonradan aldığım ince ayar vanasının ayarlarıyla oyanamıyorum). Sorun kalmadı…
Merhaba Emre Bey,
Sizin sorununuzu da okumuştum. Zaten pH dalgalanmasını önlemek için CO2'yi kesintisiz veriyorum. Ayrıca gerekirse, açıp kapamayı tüpün kendi vanasından yapıyorum ki bence güvenlik açısından uygun olan da bu. Şu an için istediğim miktarı ayarladım..Yani şimdilik sorunum yok. (Not:Aklı olan ayarını bir kez yaptıktan sonra ince ayar vanasına dokunmasın )Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Benimkinde de aynısı yazıyor. Ama merak ettiğim kutusunda yer alan "403-01" numarasının başka versiyonlarının (403-02, 403-03,...) olup olmadığıydı.. Belki son iki hane duyarlılıkla ilgilidir diye düşünmüştüm..
Ancak internet sitelerinden baktığımda olmadığını gördüm (Siteyi az önce buldum..Daha önce niyeyse bulamamıştım.)Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan bey anladığım kadarıyla piyasada şu an bir çeşit CO2 için özsoy regulatör var..Kimisi memnun kimisi memnun değil.