Balığımın anüsündeki renk değişimi nedir?
Arkadaslar,
Benim hamile lepistesimin anüsü siyahımsı renkten acık kahve-kırmızım arası bir renge dönüsüyor.Ne oluyor sizce?İc parazit falan degildir insallah?Lütfen yardım edin.Hamile oldugundan dolayı mı bu renk yoksa baska birsey mi var???
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Onur Bey, yazımı dönüp bir daha okursanız direkt ilaca yönlendirme yapmamış olduğumu görürsünüz: "Eğer başka yerde kanlanma ve balığın kendi renginde bir açılma yoksa, belki doğuma bağlı zorlanmadan olabilir. Bu durumda kaliteli yemle beslerseniz kolayca kendine gelecektir"
Gözde Hn.'ın iç parazit endişesi üzerine hastalığın belirtileri üzerine bir açıklama yaptım. Öte yandan anüsteki mevcut kırmızılığın haricinde başka yerlerde de kanlanma gözüne çarparsa, olası tedavi şeklini ve yapılması gerekenleri hatırlattım.
Bu forumda balığın sağlıklı yaşatılması için en önemli faktörün uygun su şartlarını olduğunu, bu şartları sağlarsak düzenli su değişimiyle bile birçok hastalığı en baştan engellemeyi/kombine hastalıklardan kurtulabileceğimizi yazmaktan yorulmayan kişilerden biri de benim. Ayrıca ilaçların çoğunu ana tanktaki dengeyi bozmamak ve diğer sağlıklı balıklara boş yere toksik etki yaratmamak adına mutlaka karantinada uygulamamız gerektiğini her fırsatta dile getiririm.
Mesajlara yorum yazarken olaya belirtilere göre olabilecek farklı senaryolardan bakıp, mesajı yazana en akla uygununu sunmaya çalışmalıyız. Eğer çok kesin ifadeler kullanıp, konuya yabancı olan birini yanıltırsak işte o zaman hata yapmış oluruz. Forumun amacı; soran kişinin farklı yorumları okuyarak ve araştırarak en mantıklı sonuca ulaşmasıdır. Bu yüzden karşınızdakinin ne demek istediğini dikkatlice okumadan bu tür yorumlar yapmamanızı tavsiye ederim. Saygılar,
Gözde Hanım; aynı cevabımda da sizin balığınız hakkında biraz kesin konuşmuşum. Lütfen hamileliğin etkisi ile beraber Gülay Hanım'ın yazdıklarını da dikkate alınız.
Saygılarımla;