balık kötü durumda lütfen yardım (resim)
arkadaşlar günaydın dün akşam iceman larımdan birinde gariplik sezdim balığa iyice dikkatli bakınca az sonra aşağıda koyacağım fotoğraftaki manzara ile karşılaştım.. akvaryumda haftada bir dip çekimi ve %25 oranlarında su değişimi yapıyorum sadece su değişimlerinde sera aqutan kullanıyorum (4-8 damla). iç filitre ve hava motoru kullanıyorum atman , ısı 26 derece. diğer balıklarda şimdilik bir sorun yok ama bulaşıcı birşeyse onlarada bulaşmış olabilirmi ? yüzgeçlerinde beyaz benekler var. alt yüzgeçtede şişlik ve çürüme (pamuksu gibi olmuş sanki çürüyüp şişmiş) vede pulları dökülüyor ani hareketlerde.. balığı hemen ayırdım ve bol havalandırma ile birlikte metilen mavisi ve 2 damla parazit ilacı koydum suyuna.ısıyıda 28 dereceye çıkardım.. resimleri inceleyip bana yardımcı olurmusunuz vede bulaşıcı olup olmadığını hasta balığıma ve diğer balıklarıma neler uygulamam gerektiğini söylerseniz sevinirim
Şimdiden teşekkürler
alttaki resimdede diğer tarafının resmini çektim hiç bir hastalık izi yok..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Pamuksu dediğiniz şey büyük ihtimalle mantardır.Su değişimlerinde akvaryuma kaoyduğunuz suyu ısıtıcı vs..ile ısıtarak akvaryumun ısısına denk getirerek koyun.Malewiler ısı değişimlerinden çabuk etkilenirler. Balığınızı iyileşene kadar karantina akvaryumuna alın.Işığı kapalı tutarak ilaç tedavisi uygulayın.Akvaryuma sadece ısıtıcı ve hava motoru takın.ısıyı 28-30(max ve kademeli olarak) yükseltin.Etkisini göreceksiniz.İlk etapta sadece metilen mavisi contra ve kaya tuzu uygulayın.
GEÇMİŞ OLSUN
Emin Bey merhaba
Hastalıklar bölümünde ne yapmanız ve hangi ilacı kullanmanız gerektiği açıklayıcı bir şekilde var.İnceleyebilirsiniz.Saygılar....