balıklara vitamin
balyklaryma vitamin alacaktym ama kararsyz kaldym nasyl olur ne yarary var diye dü?ün ve almadym.vitaminin ne gibi yarary olabilir.birde klor giderici ilaçlar nasyl iyi bir ilaç mydyr arkada?lar.saygylar ahmet
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Multivitamin solüsyonlary balyklarynyzyn hastalyklara kar?y direncinin arttyrylmasy ve geli?imlerinin sa?lykly olmasy için gereklidir.Özellikle yemlere emdirip verdi?inizde vitaminleri baly?yn bünyesine aldy?yndan emin olabilirsiniz.
Su de?i?imlerinde kullandy?ymyz musluk suyundaki kloru gidermek için pekçok markanyn klor giderici ve su hazyrlayycy preperatlary mevcut.Suyun uygun hale getirilmesinde kullanymlary yararlydyr.
Stres giderir demekteki amacy:Örne?in yeni kurulan bir akvaryumda balyklaryn yeni suya aly?madyklarynda ,di?er balyklara uyum sa?lama süreci a?amasynda,nakilden sonra hastalanmamasy açysyndan büyük önem ta?yr.
Saygylar,
En iyi yöntem yeme kary?tyrmak, suya kary?tyrmanyn ufak bir avantajy ise B vitamini örne?in Bemiks kullanyyorsanyz baly?yn mukozasyny koruyucu özelli?i olmasyndandyr, en azyndan ben böyle dü?ünerek birazda suya kary?tyryyorum, çünkü Aqutan içerdi?i B vitamini ile mukozayy korudu?unu iddia ediyor...
kula?a çyok amatörce gelebilir ama geçen gün normal insanlaryn kullandy?y vitaminden suda bir parça çözüp balyklara verdim ve çok ho?laryna gitti
hazyr balyk vitaminim de var ama içinde sadece A D2 E ve C vitaminleri var
halbuki insanlarynki daha çe?itli ve balyklaryn ihtiyacy olan ba?ka vitaminleri de içeriyor
sorum ?u: acaba bu balyklarda toksik etki yaratyr my?
ek: bir yazyda balyklara yumurta sarysy verildi?ini okudum geçen gun denedim ama ertesi gun 2 baly?ym öldü . Bunu ba?ka deneyen var my
Vitamin konusunda bu ba?lyk da incelenmeli bence:
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=5925&P N=1
Saygylar...