balıklardaki parazitleri
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Baly?ynyzyn mantarmy,parazitmi acaba?
Dezenfekten kullanmayynyz.
Onun yerine bakteri kültürü olarak aqutan kullanabilirsiniz.
Sorun dy? parazitse genelde nitrat fazlaly?yndan olu?ur.
Dip çekimi ve düzenli sude?i?imiyle çözebilirsiniz.
Biraz bu forumda ara?tyrma yaparakta bol bilgilere sahip olabilirsiniz.
Saygylar,
te?ekkür ederim arkada?lar beni bilgilendirdi?iniz için ben permasol diye bir ilaç aldym bu ilaç dezekfektan olarak kullanylyyomu? bu kullanabilir miyim ki birde 100-30-40 boyutunda bir akvaryumu kaç tane cichlid türü balyk atabiliriz içine.
benim bildigim kadaryyla hicbir dezenfektany,toxyvec nitrivec gibi ylaclar haryc aslynda,ama mesela sera baktopur tablet'i (gibi ilaclary) ana tankta kullanma,hasta balygy ayyr yany karantynaya al,ana tankynda zararlylarynynda yanynda yararly bakterylerynynde olmesyny ystemezsyn degylmy?
sevgiler saygylar...
Bütün balylarynyz hasta de?il ise, ana tankta tedavi uygulamayyn... hasta baly?ynyzy küçük bir tanka ayyrarak orada tedavi edin...
Bu arada balyklarynyz hiç nedensiz ölmez, onlarca nedenden dolayy ölüyor olabilir... kesin belirtiler konusunda emin olmadan parazit de diyemezsiniz... baly?y tedavi etmek, do?ru hastaly?y te?his etmekle mümkün olur... o nedenle, http://www.akvaryumklubu.org/index.php?belge_id=7 bu adresi iyice incelemenizi tavsiye ederim..
Sa?lykly balyklar dile?iyle...
te?ekkür ederim arkada?lar beni bilgilendirdi?iniz için ben permasol diye bir ilaç aldym bu ilaç dezekfektan olarak kullanylyyomu? bu kullanabilir miyim ki birde 100-30-40 boyutunda bir akvaryumu kaç tane cichlid türü balyk atabiliriz içine.
[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=14047& PN=1
Permasol ile iligili bilgi bulabilirsiniz.