balıklarım ölüyor yardım
Merhaba;
benim çocuklarım akvaryuma merak sardı ve 7 japon 2 teleskop 1 köpekbalığı , 3 lepistes ve 1 çöpçü aldılar...Akvaryumun büyüklüğü 20x25x35,ayrıca havalandırma motoruda var,dip çakıltaşı ;Sorun şu su çok çabuk (1-2 günde) bulanıyor,ve haftada bir 1 japon ölüyor,şu ana kadar 3 japon ve 3 lepistes öldü;yemler beyaz ve turunce boru şeklinde ve çocuklar bunlardan 5 tanesini sabah ve 5 tanesini akşam ufalayarak akvaryuma atıyorlar...Balıkların ölmemesi için ne yapmalıyız,çünkü balıklar öldükçe çocukların hevesi kırılıyor...Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba, foruma ve akvaryum dünyasına hoşgeldiniz çocuklarınızla beraber. Siz de tıpkı pekçoğumuz gibi yeterince bilgi sahibi olmadan dalmışsınız akvaryum dünyasına. Ama şanslısınız ki, bu siteye ve foruma rastladınız!
Ben de henüz çok yeniyim ve tıpkı sizin gibi çocuklarımla beraber başladık bu güzel uğraşıya. Sitede oldukça yararlı bilgiler. Size benim çok rahatça söyleyebileceğim şeyler(bugüne kadar öğrendiklerim doğrultusunda)
1- balık türleriniz uygun değil. Özellikle lepisteslerle japon balıkları kesinlikle beraber önerilmiyor. Çünkü japonlar soğuk su balığı, lepistesler ise tropikal.
2- Akvaryumunuz çok küçük.
Mutlaka başka sebepler de vardır ancak bunlar ilk etapta benim bile görebildiğim sorunlar.
Bu arada, forumda yeni başlayan arkadaşlara yapılan bir hatırlatmayı ben de size yapayım. İsminizi imza kısmına eklerseniz size hitap daha kolay olacak.
Yeni akvaryum almayı düşünüyorsanız hiç beklemeyin bence. Çünkü yine çok sık söylenen bir şey küçük akvaryumla uğraşmanın çok daha zor olduğu. Bu makale çok işinize yarayacak. Belki de okudunuz bile. http://www.akvaryum.com/makale.asp?id=21&alt_kat=197
Kolay gelsin.
Ah ah birdakika verilen cevapların sadece akvaryum büyüklügü ve tür uyumsuzlugu üzerine oldugunu görünce asıl soruna cevabın verilmedigini fark etmek zor olmuyor dogrusu.
Söylenenlere ek akvaryunuzun ufak olması ölmelerine neden degil,balıklarda uyumsuz ama birbirlerini öldürecek türlerde degil, buda ölümlerinin başka nedenlerden oldugunu apaçık ortaya koyuyor.
1) Su bulanması bukadar ufakbir akvaryumda fazla yemlemeden kaynaklanır,daha az yem.
2) japon ve lepistesler çok fazla yem tüketip doydugunu bilmez türlerden buda hazımsızlıktan ölmelerini saglayacaktır.
Sonuç olarak akvaryumunuzun bulanması ve balıklarınızın ölmesi aşırı yemlemeden,yem oranını yarıya indirin, ortada sorun kalmayacak.