Balıklarım sonunda akvaryumuna kavuştu :)
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 13:36
1.Akvaryum
Canlılar:Albino Full Red 8 edet - cüce vatoz 3 adet -neon tetra 3 adet(10 taneden kalanlar :()-elma salyangozu 3 adet- katil salyangoz 5 adet -Kiraz karides 10 adet -1 adet çöpçü
Akvaryum : 70-35-40 100 lt eheim 2010 iç flitre dış flitre -el yapımı mayalı co2 el yapımı difuzör
IŞıklandırma: Osram Delux L 55 watt
Akvaryum Bakımı:haftada %20 su değişimi ayda 1 dip çekip
Kullanılan Yemler:ahm marka tropıcal mıx flake food
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:potasyum gübresi-fosfat gübresi- nitrat gübresi-demir gübresi-mikro element gübresi
Akvaryum Bakımı:haftada %20 su değişimi ayda 1 dip çekip
Kullanılan Yemler:ahm marka tropıcal mıx flake food
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:potasyum gübresi-fosfat gübresi- nitrat gübresi-demir gübresi-mikro element gübresi
Bitkiler :Parvula-Subulata-pistia -anubiasın bir turu var ama tam adını bilmiyorum :)-echinodorus -Micranthemum umbrosum-Bacopa monnieri-Bir kaç moss çeşidi riccia -büyük taşdakileri hatırlamıyorum willow moss olabilir Lav Taşlarına sardım- arka sırada gül var 2 dal saz bu kadar :)
Yorumlarınızı bekliyorum eksiklerimi söylemek den çekinmeyin plz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 14:05
[QUOTE=mesutok] Değişik güzel bir tasarım olmuş bitliler geliştikçede güzel bir görüntü oluşur.[/QUOTE] inş bekliyorum bende merakla tşk ederim
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 15:08
Elma salyangoz sayısı fazla inşallah bitkilerinizi yemezler, çürümeye yüz tutmuş bitkilerini yemeye başlarlar ama söyleyeyim.
mesutok 2014-08-28 15:09:11
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 15:28
Gayet güzel bir tank tebrik ederim. Bir tek arka plana fon eksik kalmış. Tek renk bir fon alırsanız daha hoş gözükecektir.
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 17:23
[QUOTE=Nefer] Gayet güzel bir tank tebrik ederim. Bir tek arka plana fon eksik kalmış. Tek renk bir fon alırsanız daha hoş gözükecektir.[/QUOTE] akvaryuma suyu doldurunca farkına vardım öle kaldı yapıştırmayı gözüm kesmiyo unutduk onu:)
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 19:53
Güzel bir kurulum olmuş Moss ve parvulalarda büyüyünce izlemeye doyulmaz. kiraz karideslerinizi sorucaktım.Yeni kurulumda sıkıntı çekiyorlarmı ekstra yem veriyor musunuz?Bende düşünüyorum eklemeyide Akvaryum yeni sorayım dedim.
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2014 21:59
[QUOTE=0denizhan0] Güzel bir kurulum olmuş Moss ve parvulalarda büyüyünce izlemeye doyulmaz. kiraz karideslerinizi sorucaktım.Yeni kurulumda sıkıntı çekiyorlarmı ekstra yem veriyor musunuz?Bende düşünüyorum eklemeyide Akvaryum yeni sorayım dedim.[/QUOTE] Vallah kardeşim ilk kurduğum gün atmıştım içine 1hafta sonra balıkları koydum karides hemen uyum sağladı benim akvaryumun dibi yoğun saklancak cok yer var keyifliymiş karides dürüst konuşmak gerekirse lapistesleri gönülsüz koydum karides akvaryumu yapasım geldi:)
[QUOTE=0denizhan0]Güzel bir kurulum olmuş Moss ve parvulalarda büyüyünce izlemeye doyulmaz. kiraz karideslerinizi sorucaktım.Yeni kurulumda sıkıntı çekiyorlarmı ekstra yem veriyor musunuz?Bende düşünüyorum eklemeyide Akvaryum yeni sorayım dedim.[/QUOTE]
DelyDumrL 2014-08-28 22:13:43
[QUOTE=emremre01]Karidesler için kuru yaprak koyarsanız iyi olur.Akvaryumada doğallık katar.
[QUOTE=0denizhan0]Güzel bir kurulum olmuş Moss ve parvulalarda büyüyünce izlemeye doyulmaz. kiraz karideslerinizi sorucaktım.Yeni kurulumda sıkıntı çekiyorlarmı ekstra yem veriyor musunuz?Bende düşünüyorum eklemeyide Akvaryum yeni sorayım dedim.[/QUOTE]
Aslında karides için ne veriyorsam balıklar içinde onu veriyorum özel bir yem yok sadece bugün dip yem aldım sebzeli onu vermeye başladım karides için özel yemler var kızarmaları için falan
[QUOTE=emremre01]Karidesler için kuru yaprak koyarsanız iyi olur.Akvaryumada doğallık katar.
Saygılar.
[/QUOTE]
Küçük kozalak ve kuru meşe palamutu arıyorum koymak için
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 19:24
Ersoy bey güzel bir tasarımınız olmuş emeğinize sağlık tebrik ederim.Yorum beklediğinizi söylemişiniz nacizane fikrimi belirtmek istiyorum görünüşte pek eksik yok gibi sadece dikkatimi çeken şu oldu akavryumunuzda co2 isteyecek fazlaca bitki yoğunluğu ve bitki türü yok.Gördüğüm kadarıyla bolca çeşitli gübre ve co2 veriyorsunuz tabi bitki yoğun olmadığı için gübre ve co 2 tüketimide fazlaca olmayacaktır.İlerleyen zamanda camlarda ve bitkilerde alg ve yosun patlaması yaşayabilirsiniz.Bence şu safhada co2 kesin derim.sağlıklı akvaryumlar.
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 19:47
[QUOTE=GOLDFISH]Ersoy bey güzel bir tasarımınız olmuş emeğinize sağlık tebrik ederim.Yorum beklediğinizi söylemişiniz nacizane fikrimi belirtmek istiyorum görünüşte pek eksik yok gibi sadece dikkatimi çeken şu oldu akavryumunuzda co2 isteyecek fazlaca bitki yoğunluğu ve bitki türü yok.Gördüğüm kadarıyla bolca çeşitli gübre ve co2 veriyorsunuz tabi bitki yoğun olmadığı için gübre ve co 2 tüketimide fazlaca olmayacaktır.İlerleyen zamanda camlarda ve bitkilerde alg ve yosun patlaması yaşayabilirsiniz.Bence şu safhada co2 kesin derim.sağlıklı akvaryumlar.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
İlginiz için tşk ediyorum ilk günkü gibi co2 çıkısı su an yok yosunla alakalı gözlemliyorum su an bir sıkıntı görmedim umarım bundan sonra da olmaz olmaması için baça sarfediyorum :)
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2014 19:56
[QUOTE=DelyDumrL][QUOTE=GOLDFISH]Ersoy bey güzel bir tasarımınız olmuş emeğinize sağlık tebrik ederim.Yorum beklediğinizi söylemişiniz nacizane fikrimi belirtmek istiyorum görünüşte pek eksik yok gibi sadece dikkatimi çeken şu oldu akavryumunuzda co2 isteyecek fazlaca bitki yoğunluğu ve bitki türü yok.Gördüğüm kadarıyla bolca çeşitli gübre ve co2 veriyorsunuz tabi bitki yoğun olmadığı için gübre ve co 2 tüketimide fazlaca olmayacaktır.İlerleyen zamanda camlarda ve bitkilerde alg ve yosun patlaması yaşayabilirsiniz.Bence şu safhada co2 kesin derim.sağlıklı akvaryumlar.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
İlginiz için tşk ediyorum ilk günkü gibi co2 çıkısı su an yok yosunla alakalı gözlemliyorum su an bir sıkıntı görmedim umarım bundan sonra da olmaz olmaması için baça sarfediyorum :)
[/QUOTE]Yosunu her yeni tankın sıkıntısı bende co2 veriyorum ama şu an bir sıkıntı görmedim.Ama daha dikkatli takip edeceğim uyarı için teşekkürlerÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir