Balıklarım yüzmüyor
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ya da akvaryum şartlarına alışamadıkları zaman suyun dibinde dururlar ve tedirgin tavırlar sergilerler. Ne kadar sıklıkta ve hangi oranda su değişimi yapıyosunuz?
Güneş ısıtıcısını kullanıyorsanız, deposundaki demiroksit (pas) ve diğer kalıntılar zararlı olabilir.
Eklediğiniz suyun ve alternatik su kaynaklarınızın kimyasal değerlerini uygun zamanda ölçmenizi şiddetle tavsiye ederim.
Eğer ölçüm için imkanınız yoksa, yakındaki markette satılan "doğal kaynak suyu" veya "işlenmiş içme suyu"nu içeriğine dikkat ederek ve ısıtarak kullanırsanız belki beklediğiniz sonucu alırsınız.
Saygılar,
Neden çekmesinki fotoğrafa iyi bakarsan tam anlamıyla çekeceğini görebilirsin..Hemde bu aparat sayesinde zeminden kalkan istenmeyen maddeler akvaryum içinde daha az uçuşurlar..Bence iyi bir fikir bu aparatın ağzı tamamen gömülmediği sürece kumu çekme ihtimalide düşer..
Bende aslında var dip çekimi için bir alet ama kumlarıda çekiyo ,en iyisi böle bişey yapmak yada kumları çekmeye devam etmek
Kardeş; senin sorun oksijen eksikliği olmasın. Eğer bir tek hava taşı kulanıyorsan balıkların bu sebepten ötürü yan yatıyo olabilirler. Yada aldığın balıklar yurtdışından gelme ihtimali olduğu için yorgun ve yolculuk sırasında hastalanmış olma olasılğı çok yüksek. Ben derim ki sera markasının aquatan diye bir ilaçı var. onu kullanırsan işe yarıyabilir.(ben faydasını gördüm.)
saygılar...