Barajda Ağa Takılan İstakoz
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2014 19:53
Merhaba arkadaşlar kiminize göre amatör kiminize göre ise profesyonel olarak 10 yıldır balık bakıyorum. Balıklarım çoğu akvaryumcu gibi 3-5 ay değil 5 yıldır benimle sağlıklı bir şekildeler. Nazar değmesin, inşallah..
Bugün balık tutarken tesadüf eseri ağımıza bir ıstakoz takıldı, internette biraz araştırmam sonucunda türünün Cambarus Speciosus olduğunu öğrendim. Elimde 150 LT'lik boş bir akvaryumum var sizce bu akvaryumda nasıl bir kurulum yapmalıyım, ne tarz yem çeşitleri kullanmalıyım.. Yapay bi yaşam alanı sağlamam mümkün müdür mümkün değil ise yarın baraja geri salacağım..
Şimdiden herkese teşekkürler..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2014 21:55
Dogal ortamina salmaniz en dogru secim olacaktir diye dusunuyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2014 02:25
Akvaryum da bakilan bir tür. Oldukca dayanikli ve diger karides türlerine göre daha uzun ömürlüdürler. Keske bir cift olsa da yavru elde edebilseniz. 150 litre oldukca iyi bir hacim. Tankinizi bitkilendirmeniz gerekli ayrica sicaklik 25 dereceyi gecmemeli. Bu tür yem ayrimi yapmaz , herseyi yiyebilir. Kirmizi kankurdu, granulat, tablet yem,kayin ve mese yapragi gibi bitkisel yemlerde verilebilir. Bence besleyin derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 08 Ekim 2014 12:11
Ülkemiz tatlısularındaki pek çok tatlısu canlısı yüksek sıcaklığı sevmez, soğuğa ise belirli bir oranda dayanırlar. (Yine de beslediğimiz tropik türlerle kıyaslarsak soğuğa çok iyi dayanırlar) Doğal ortamındakine benzer su şartları sağlamanızı öneririm ki zaten musluk suyu bu işi muhtemelen görecektir. Bitki ekleyecekseniz bitki seçimini çok iyi yapın. Soğuk suya dayanabilen, özellikle de istakoza dayanabilen bitkiler olsunlar. Birkaç taş vs. ile saklanabileceği alanlar yaparsanız çok iyi olur. İstakozlar genellikle aydınlık ortamı pek sevmez ve saklanacak yer isterler. Yem olarak pek seçici olduğunu söyleyemem. Proteince zengin yemleri tercih edin. Bildiğimiz iri boyutlu ucuz dip yemleri hem beslenme açısından hem de maliyet açısından uygun olur.
Eğer türden kesin olarak eminseniz tehlikedeki bir tür değil demektir. (Bu genustaki türlerin bir kısmı tehdit altındaki, soyu tükenmekte olan türlerdir) Dayanıklıdır, kolay kolay bir şey olmaz ama bahar/yaz ayları gelip havalar ısınınca suyu soğutma şansınız olmayacaksa şimdiden geri bırakın derim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir