beyaz benek geçmedi...
Fotoğraf: fotoğraf makinam bozuk. birinden ödünç alabilirsen çekerim.
Canlıdaki Belirtiler: aşırı durgunluk, ara sıra yüzgeçlerini kapatarak yüzmeye çalışıyor. genellikle diplerde ilk gün gözleri donuktu, iştahı azaldı.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 135
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: iki tane diskus kaldı
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 5.5 sıcaklık.: 31 dereceye çıkardım.
Filitrasyon: dış filtre( şu an evde değilim özellikleri hatırlamıyorum eve gidince bakar , yazarım)
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: contra I. üç gün boyunca kullandım. birinci gün 10 lt'ye 2 iki ve üçüncü gün 1 damla kullandım. bu sırada dış filtreyi durdurdum.
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : dış filtre çalışmadığı için (prospektüsünde durdurun yazıyor sonunda öğrendim...)
dört günde iki kere dip çekimi yaptım eksilen suyuh yerine bir dinlenmiş suyu koydum.
akvaryumun normal sıcaklığı 29 derece hastalık olunca 31 yaptım. dört gün oldu belirtiler değişmedi. sadece karın bölgesinde bir tane benek vardı o gitmiş. yüzgeçlerindekiler duruyor.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
beyaz benek tedavisi bu şekilde olmalidir yanliz anlattiklariniz bana beyaz benek gibi gelmedi paraziter bir durum var bence
SERA BACTOPUR |
Önerileriniz için teşekkürler.
%kaç su değişimi yapmalıyım peki?
ben bunlarin hepsini denedim bundan iyisi yok
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=47956& PN=1
[QUOTE=Adige]diskusu kapsmaz diskus nazik balık onu karantinaya alıcan onun dışında en ilerleyen avkaları bile hallediyor bu yöntem ben denedim gördüm beyeaz benek en kolay atlatılan hastalık oldu allah nazar deydirmesin[/QUOTE]
Berkay bey , vermiş olduğunuz tedavi yöntemi yanliştir.Ben yaptim iyileşti sizde yapin gibi yaptirimlardan vazgeçmeliyiz.her baliğin vucut direnci bir değildir.Saygilar
Önerileriniz için teşekkürler.
%kaç su değişimi yapmalıyım peki?
[/QUOTE]
Tedavi süreci bittikten sonra gün aşiri %25 su değişimi yapmalisiniz ayrica ana tankinizdaki su kalitesinin şartlari ile ekleyeceğiniz su kalitesi ayni olmasina dikkat ediniz. Saygilar.
Yardımlarınız için teşekkürler. Henüz SERA BACTOPUR tedavisine başlamadım ama balık eski canlılığını kazandı. yeme iştahı eskisine çok yakın. yüzgeçlerindeki belirtilerin küçük bir bölümü gitmiş. sanırım ısıyı arttırmak vwe contra biraz olsun işe yaradı.
yanlız balığın ağzında beyaz (bu biraz büyük) bişey var. ağız mantarı olabilir.
içimden bir ses üç gün daha contra tedavisi uygukla diyor. ama başka bir ses tecrübeyle sabit fikirleri dinlememi söylüyor
sizce ne yapayım? SERA BACTOPUR' a başlayımmı?
peki yüzgeçlerinden nasıl yolmalıyım. ayıca bu uygulamayı hani tür balıklarda uyguladınız?
diskus için uygun olduğuna eminmisiniz?
herkese saygılar. şimdiden bayramınız mübarek olsun
[QUOTE=wolvo]Bana güvenin bu güne kadar sayısız balığı beyaz benekten kurtardım uyguladığım yol garip gelebilir ama %100 başarı sağlıyor. Kaya tuzu ile sabah yaralarını ve beneklerini iyice ovun, akşam da elinize alın ve benekleri tırnağınızın üstü ile çok çok hafif kazıyın, daha dün beyaz benekten ölmek üzere olan balığımı kurtardım üstünden 20 ye yakın parazit kazıdım, üç gündür yem yemiyordu bugün yemi atınca sanki sudan atlayacak ne kadar canlandı br görseniz ve bunu ilk kez yapmıyorum, bana güvenin ve elinizle müdahale edin...[/QUOTE]
peki bunu veliferada uygulaya bilir miyiz