BİTKİLERİM ÇÜRÜMEYE BALIKLARIM ÖLMEYE BAŞ
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Reismleri herhangi bir resim upload sitesine upload edip daha sonra burada link verebilirsiniz (imageshack.us gibi), veya mesaj yazdığınız kutucukta üst taraftaki kamera sembolüne tıklayarakta resim eklebilirsiniz.
Tecrübeli arkadaşlardan tavsiyelerini bekliyorum.2 gün oldu ve bitkilerim çürümeye başladı.
Ben bu işi beceremedim galiba.Bugün eve geldim en sevdiğim 2 lepistesim ve 3 tane neonum öldü.okuduklarıma göre herşeyi doğru yaptım ama olmadı galiba.
Merhaba arkadaşlar.Bu bitkili tank beni bir hayli yordu.Işıklandırmayı arttırdım.( 6500K 1400 LUMEL PHILIPS DAYLIGHT )Sazlarım yeşermeye başladı yeni filizler var.Criyptolarımda 2-3 kökte çürüme durdu fakat gelişme yok.Bunun yanı sıra bugün 1 çöpçü ve renkli lepisteslerimin hepsi öldü.Sadece 1 cins lepistesim kaldı.Resimlerde görülen renksiz dişiler ve onlarla aynı dişiden doğan erkekler kaldı.Kalan 2 neonumda sağlıklı duruyor.Ölen balıkalrın ağız ve karın kısmında beyazlık var.Galiba kalanların bağışıklık sistemi kuvvetli.Bugün %30 su değişimi yapıcam.Elimde mavi mantar ilacı ve tetra fungistop adlı ilaçlar var.Kullanıp kullanmamakta kararsızım.Yardım ve önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler Ertuğrul Bey.Fakat bu tanka sadece bitkileri ve mango köklerini yeni ekledim ve eski suyun %50 lik kısmını ilave ettim.Kalan %50 lik suda dinlenmiş su olarak kullandım.Balıklarım yaklaşık 1 yıldır bendeler ve hepsi kendi üretimim.Daha önce böyle ölümler yaşamamıştım hiç.Suya Aquaguard,sıvı gübre ve Contra lcthyo ( mavi damla ) ekledim.Bunun dışında başka müdahalede bulunmadım.Tavsiyelerinizi bekliyorum ve biolojik dengenin kurulmasınıda.Kendi ürettiğim balıklarımın ölümünü görmek kötü oluyor.