Bitkilerim Ölüyor !
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2020 14:59
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222588/240520201456381.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222588/240520201456411.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222588/240520201456451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222588/240520201456481.jpg[/IMG]
Arkadaşlar akvaryumumda yosunlanma olmaya başladı ve fotoğraflarda görüldüğü gibi bitkilerim yosun gibi bir şey ile kaplandı ve o yosun onları öldürüyor kendi kendine incelip öluyor bitkiler.
İlaç da önerebilirsiniz başka bir şey de ışıklandırma konusunda forumu okudum 3 gün ışıksız bıraktım akvaryumu gene de olmadı ne yapmam gerekiyor?
İlk fotoğrafta sağ taraftaki gülün üzerinde bile yemyeşil yosunlar oluştu
Arkadaşlar akvaryumumda yosunlanma olmaya başladı ve fotoğraflarda görüldüğü gibi bitkilerim yosun gibi bir şey ile kaplandı ve o yosun onları öldürüyor kendi kendine incelip öluyor bitkiler.
İlaç da önerebilirsiniz başka bir şey de ışıklandırma konusunda forumu okudum 3 gün ışıksız bıraktım akvaryumu gene de olmadı ne yapmam gerekiyor?
İlk fotoğrafta sağ taraftaki gülün üzerinde bile yemyeşil yosunlar oluştu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2020 15:05
Bitkilerin öldüğünü göremedim ama yosunlar düşük co2 ve düşük besin sebebiyle olabilir. Bunu uygun ve düzgün su sirkülasyonu ile desteklemelisiniz.
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2020 15:08
Sanırım akvaryumu yeni kurdunuz. Şuan benim akvaryumumda da var. Ben azaltmayı başardım. Yaptığım araştırmalar neticesinde önerebileceğim(yabancı kaynaklardan da baktım);
1- ışık şiddeti yüksek gelmiş olabilir: biraz yükseğe almayı deneyebilirsiniz ve günlük limitinizi azaltın. Örn 4 saat yeterli
2- filtrasyon iyi olmalı: filtreniz yetersiz geliyor olabilir
3- haftalık %50 su değişimi: üşenmeden dinlenmiş su ile bunu yapın
4- Mayalı veya siteik asit gibi co2 kullanıyorsanız onu bırakın.
5- yosun çok fazla sardıysa: elinizde temizleyemiyorsanız o bitkiyi çıkartın.
Hayırlı bayramlar[:)][EDIT]Bysam,2020-05-24 15:14:45[/EDIT]
1- ışık şiddeti yüksek gelmiş olabilir: biraz yükseğe almayı deneyebilirsiniz ve günlük limitinizi azaltın. Örn 4 saat yeterli
Hayırlı bayramlar[:)][EDIT]Bysam,2020-05-24 15:14:45[/EDIT]
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2020 15:21
[QUOTE=Bysam]Sanırım akvaryumu yeni kurdunuz. Şuan benim akvaryumumda da var. Ben azaltmayı başardım. Yaptığım araştırmalar neticesinde önerebileceğim(yabancı kaynaklardan da baktım);
Hayırlı bayramlar[:)][/QUOTE]
Merhaba düşünceleriniz için teşekkürler, yaklasık 3 yıllık akvaryumum ve 2 yıldır bu bitkiler bende.
Normalde içinde 3 adet vatoz ve 3 çöpçü vardı fakat karidese döndüğüm için onları alt akvaryuma aldım belki o yüzden olmuştur diye düşünüyorum.
Hayırlı bayramlar[:)][/QUOTE]
Merhaba düşünceleriniz için teşekkürler, yaklasık 3 yıllık akvaryumum ve 2 yıldır bu bitkiler bende.
Normalde içinde 3 adet vatoz ve 3 çöpçü vardı fakat karidese döndüğüm için onları alt akvaryuma aldım belki o yüzden olmuştur diye düşünüyorum.