Bitkili Akvaryum Kurulumu Bitki Eklendi
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 20:11
Boyut (cm): 48x27x26
Kapasite (litre): 33 Lt
Canlılar:- Suan için yok
Malzemeler: Extra Clear Akvaryum - İsta Co2 1.6 Lt Tüp İsta Regülatör- Sunsun 602B Dış Filtre- Jebo 9w Uv - Dıy Led Aydınlatma
Taban : 1. Fondovivo 1.5 kg -2. Jbl FLorapol 200 3.Jbl Aquabasis Pro 1.5 kg (Sineklik) 4. Hagen Kum 4 kg
5. Dragon Stone
Akvaryum Bakımı: Su Yeni Dolduruldu..
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Nitrivec - ReeFlowers Bacteria Feeder
Akvaryum Bakımı: Su Yeni Dolduruldu..
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar: Sera Nitrivec - ReeFlowers Bacteria Feeder
Herkese Merhaba ;
Biraz Erken Açtım konuyu
Forumda gördükçe imrendiğim bitkili akvaryumlara sonunda bende geçiş yaptım.
Şuan için bitki dikmedim Ağustosta tatile çıkacağımdan ilgilenemeyeceğim o yüzden 15 ağustosa kadar bitki dikmeyeceğim. Dekor konusunda eksileri bildirirseniz sevinirim.Bitki olarak Cuba + Parvula Düşünüyorum Dış Filtre için Lily pipe alacağım Arka fonu ne renk alacağıma karar veremedim.Aydınlatma bu şekil olmayacak Plexiden Yapımı Sürüyor İleri günlerde resimini paylaşacağım.
Malzemelerim:
Tabana ilk Fondo vivo - JblFlorapol 200 - Jbl Aquabasis Pro- Sineklik- Hagen Kullandım
Uzun Süre Aradıktan sonra Bulduğum Dragon Stone akvaryuma yerleştirdim
Suyu Doldurdum Bakteri Kültürlerini ekledim ve Dış Filtreyi Çalıştırdım ( Dış Filtre içerisine Sünger + Eheim Substrat pro + Elyaf )
Yorumlarınızı Bekliyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 20:39
Çok güzel olacağı şimdiden belli. Yalnız taban katmanlarını ayırmak için kullandığınız sineklik ön kısımdan görünmese çok daha güzel olacak bence. Bu arada taşları nereden bulduğunuzu sorabilir miyim? Gerçekten çok güzeller.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 21:37
Biz lav kayası bulamıyoruz siz Dragon Stone bulmuşsunuz helal olsun. Lütfen özelden değil buradan paylaşabilir misiniz nereden aldığınızı: memlekette taş sıkıntısı var iken Dragon stone getiren adamın / petshop'un adı buraya koca harflerle yazılmalı. Korkmayın reklam felan değildir bu hakkı hakedene vermektir.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 21:41
Taşları Kadıköy moda şair nefi sokak no 24 Petshop var ordan aldım (petshop un adını unuttum kusura bakmayın ) adistdeki arkadaşlar getirmiş oraya bitkili akvaryum kuruyorlar ellerinde 3 koli kadar kaya mevcut fiyatıda kilo 7 tl ye aldım
:D Yardımcı olduysam ne mutlu bana :)
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 21:58
Aykut Bey çok güzel olmuş güle güle izleyin. Bitkileri hayal ettim de
Sorum şu ; herşey dahil maliyet? Parça parça yazarsanız daha iyi olur
Sorum şu ; herşey dahil maliyet? Parça parça yazarsanız daha iyi olur
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2014 22:09
Co2 Tüp -218 TL
Regülatör - 275 TL
Taban Malzemeleri - 50 TL
Taşlar : 20 TL
Dış filtre - 50 TL
Uv filtre - 90 TL
Aydınlatma : Elimde malzemeler mevcuttu sadece 2 şerit smd led aldım tanesi 12 TL
Co2 difüzör : 3 adet 6,60 Dolar (aliexpress.com sitesinden aldım)
Maşa seti : 8.54 Dolar(aliexpress.com sitesinden aldım)
Akvaryum fiyatını bilmiyorum ölçü verip yaptırmıştım yanlış anlaşılma oldu küçük akvaryum yapılmış ve onun yerine bu akvaryumu verdiler madur etmemek için :)
Şuan için aklıma gelen bunlar :)
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 20:25
Merhaba Arkadaşlar normalde 15 Ağustosa kadar bitki dikmeyecekdim . Arkadaşım 10 yaprak kadar Glossostigma elatinoides ve Sp Japan birde adını bilmediğim bitkiyi verdi. 28.07.2014 tarihinde diktim günde (3 Saat açık 2 saat kapalı 3 saat açık) olarak aydınlatma saniyede 1 damla co2 (24 saat açık) veriyorum gübre kullanmadım şuana kadar gelişimleri fena degil..Arka plandaki bitkileri 3 günde bir kesip yanına dikiyorum yoksa akvaryumdan dışarı cıkıyor
Lebrama 2014-08-05 20:27:35
Akvaryuma yine arkadaştan aldığım 12 adet Katil salyangoz eklendi ertesi gün yumurta döktüler
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 20:46
Bitkiyi kurulumda da dikebilirdiniz. Gübreleme için acele etmezseniz sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Bence glosso tankı olduğundan daha küçük gösteriyor. Sp japan da çok hızlı yayılacak ve kabaracaktır. Belki cubayı deneyebilirsiniz zeminde. Sorun olmaz sizin için. Tabiki zevk meselesidir siz bilirsiniz en iyisini.
Gönderim Zamanı: 05 Ağustos 2014 20:49
Cuma günü tatile çıkacağım ve 10 gün evde olmayacağım normalde önlerde cuba arkalarda parvula olacak tatil dönüşü değiştireceğim :)