Bitkili Akvaryumunda Hava Motoru
Bende 1 metrelik akvaryum var... İçinde 60 civarı balık var (neon,lepistes,molly,velifera,gurami,vatoz vs.) ve yaklaşık olarakta 40 kök bitki var (gül, milifilyum,anubias ve türünü bilmediklerim)... ışık sistemimde 85 wat civarı..... ve co2 takviyemde yok... bu şekilde bir akvaryumda hava motoru çalıştırılmalı mı yoksa bitkiler gerekli oksijeni sağlar mı? tecrübesi olanlardan bilgi almak istiyorum.... hem balıklarımın hemde bitkilerimin sağlığı için önemli bir durum....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mustafa bey Bitkilerin gerekli oksijeni sağlaması için karbondioksit alması gerekir ki fotosentez yapıp oksijen versin. Ancak şöyle bişey var co2 her bitkinin olmazsa olmazı değildir olursa daha iyi olur orası ayrı sizin akvaryumunuza göre düşünürsek, bitkilerinize görsellik haricinde başka bir görev yüklemeyin su yüzeyini hareketlendirmeniz yeterli olucaktır diye düşünüyorum.
Saygılar...
Mustafa bey Bitkilerin gerekli oksijeni sağlaması için karbondioksit alması gerekir ki fotosentez yapıp oksijen versin. Ancak şöyle bişey var co2 her bitkinin olmazsa olmazı değildir olursa daha iyi olur orası ayrı sizin akvaryumunuza göre düşünürsek, bitkilerinize görsellik haricinde başka bir görev yüklemeyin su yüzeyini hareketlendirmeniz yeterli olucaktır diye düşünüyorum.
Saygılar...
[/QUOTE]Aslında su yüzeyini hareketlendirmek için dış filtrenin suyu veren kısmını akvaryumdaki su seviyesinin biraz üstünde tutup o şekilde hava sağlamak aklıma geliyor fakat bu seferde ses oluyor... yatak odam da akvaryumum.... buna nazaran hava motoru daha çok ses çıkartıyor belki ama daha çok oksijen verdiğini düşünüyorum ve evde olmadığım zamanlar çalıştırıyorum sadece... demem o ki, hava motorunu günde ortalama 10 saat çalıştırmak yeterli olacak mıdır? ve hava motoru çalışınca bitkiler az da Co2 gereksinimini karşılayabilir mi? yoksa mevcut ortamda az Co2 veya hiç Co2 olmasa bile bitkiler canlı kalabilir mi? Hem bitkiler hem balıkları düşünüyorum....
dediğiniz gibi yapmayı deneyeceğim.... bakalım neler olacak... çok teşekkür ederim herkese, ilginiz için....