Bitkili Karides Akvaryumum 50*30*40h
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 10:23
Daha yakın çekim yok muydu yahu? Ben sanki 2 tane erkek görüyor gibiyim. Ve çiftleşme değil kavga bu. Ufağı dişiyse bile kavga.
-doctore- 2014-08-20 10:24:02
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 10:35
[QUOTE=-doctore-]Daha yakın çekim yok muydu yahu? Ben sanki 2 tane erkek görüyor gibiyim. Ve çiftleşme değil kavga bu. Ufağı dişiyse bile kavga.
[/QUOTE]
Muhammed 9.sayfa da biraz foto var, ordan belki daha anlaşılır olabilir :)
Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2014 10:57
Evet oradaki videoya göre ufağı dişi. Ancak o dönemki renklerine sahip değil. Yani çiftleşmeye hazır değil. Demek erkek bu yüzden agresif.
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2014 12:52
Arkadaşlar akvaryumda köklü değişiklik yaptım canlı olarak :) Sadece karides ve çöpçü barındırıyorum artık.. Fakat büyük bir sorun yaşıyorum. YOSUN !!!
Aşağıda fotoları koydum, bu yosunla nasıl başa çıkabilirim, ne yapmam lazım, gübre kullanmıyorum, 40w aydınlatmam var, 3 saat acık, 3 saat kapalı, 3 saat acık, 3 saat kapalı, 3 saat acık, 3 saat kapalı şekilde 9 saat aydınlatma süresi.. 1 hafta önce mayalı sistem kurdum, dün tekrar yeniledim. vatoz yok akvaryumda 6 tane vatoz almayı düşünüyorum. Fotolar aşağıda.
Aşağıda fotoları koydum, bu yosunla nasıl başa çıkabilirim, ne yapmam lazım, gübre kullanmıyorum, 40w aydınlatmam var, 3 saat acık, 3 saat kapalı, 3 saat acık, 3 saat kapalı, 3 saat acık, 3 saat kapalı şekilde 9 saat aydınlatma süresi.. 1 hafta önce mayalı sistem kurdum, dün tekrar yeniledim. vatoz yok akvaryumda 6 tane vatoz almayı düşünüyorum. Fotolar aşağıda.
Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2014 13:04
Fasılalı aydınlatmayı bırakıp doğayı taklit ederek sürekli aydınlatma yapın faydasını göreceksiniz. 9 saatlik aydınlatmayı gerektirecek bir bitki yok. 5 saat kesintisiz aydınlatma yapın bence.
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 15:23
Arkadaşlar Öncelikler Geçmiş Bayramınız Mübarek olsun, yosunlanma sorununu çözmüş bulunmaktayım, saolsun arkadaşlar aydınlatmayı düşürmemi söylediler, kesintisiz 5 saat aydınlatma verdim gün ortasında 12-17 arasında, gayet etkili oldu, kararan bitkiler kendine geldi, renkleri canlandı, camlarda en ufak yosun vs vs yok şuanda. Ankara ya dönünce dizayn değişikliği yapıcam, o zaman tekrar fikirlerinizi almak isterim :) Tekrardan teşekkürler hepinize.
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 18:55
Hocam excel kullanıyor musun bu arada ? Ben de devamlı aydınlatma yapsam da yosun sorununu çözemedim ta ki excel e başlayana kadar. yosunun kökünü kuruttu walla
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2014 21:44
[QUOTE=sina cen]Hocam excel kullanıyor musun bu arada ? Ben de devamlı aydınlatma yapsam da yosun sorununu çözemedim ta ki excel e başlayana kadar. yosunun kökünü kuruttu walla[/QUOTE]
Yok hic ilac kullanmadim. Isigi dusurdum ve kesintisiz yaptim. Yosun a son :)
Gönderim Zamanı: 11 Ekim 2014 12:17
[QUOTE=ss14]Akvatyumunuzu çok beğendim. konuyu baştan itibaren okudum. Görünüşe göre zamanla oldukça tecrübe kazanmışsınız. Başarılar.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Teşekkür ederim Semih kardeş, Bu uzun zamanlı 2. akvaryumum, bir tane de 225 litrelik vardı, onda acemilik attık, bunda da biraz daha tecrübe kazandık, her şey zamanla oluyor :) Tekrardan büyük bir akvaryuma geçme fikrim var ama ne zaman olur bilmem :)