Bitkili tank
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2012 00:28
Merhaba arkadaşlar.Bayram sonu odama bitkili ve karma bir akvaryum kurmayı düşünüyorum kafama takılan sorular var bana yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle tank boyutu 70*30*39 h ahşap tam kapak
Elimde şuan hagen siyah kum var ve taban malzemesi için bunu kullanacağım.
Bunun haricinde 100 w ısıtıcım mevcut.
Balık türü olarak;Kardinal neon-danio-melek-balta balığı ve bulabilirsem killifish koyacağım.
Şimdi sorularım şunlar;
Ben bitki türü olarak Java fern-zeytin ve anubias istiyorum tankta,java ve anubiasları köklere misinayla sabitleyeceğim ama zeytinler için hagen haricinde gübre vs kullanmama gerek varmı?hagenle bitki toprağı vs karıştırmalımıyım yada tek başına hagen yetermi?
2-Kaç adet ve kaç watt flouresan kullanmalıyım?1 adet sylwania growlux ve 1 adette day light düşündüm uygunmudur?
3-Filtre olarak dış f alma imkanım şuan yok,iç filtemi dersiniz yoksa tepe filtre dahamı iyi olur?Ayrıca hava motoru kullanmalımıyım?
Öncelikle tank boyutu 70*30*39 h ahşap tam kapak
Elimde şuan hagen siyah kum var ve taban malzemesi için bunu kullanacağım.
Bunun haricinde 100 w ısıtıcım mevcut.
Balık türü olarak;Kardinal neon-danio-melek-balta balığı ve bulabilirsem killifish koyacağım.
Şimdi sorularım şunlar;
Ben bitki türü olarak Java fern-zeytin ve anubias istiyorum tankta,java ve anubiasları köklere misinayla sabitleyeceğim ama zeytinler için hagen haricinde gübre vs kullanmama gerek varmı?hagenle bitki toprağı vs karıştırmalımıyım yada tek başına hagen yetermi?
2-Kaç adet ve kaç watt flouresan kullanmalıyım?1 adet sylwania growlux ve 1 adette day light düşündüm uygunmudur?
3-Filtre olarak dış f alma imkanım şuan yok,iç filtemi dersiniz yoksa tepe filtre dahamı iyi olur?Ayrıca hava motoru kullanmalımıyım?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2012 00:50
Bora Bey merhabalar,
Bitkili akvaryuma yeni başlayanlar için Mustafa Bey'in çok güzel bir makalesi var incelerseniz aradığınız bütün cevaplara ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.Saygılar.
Link:
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir