bugün bütün balıklarımı kaybettim
Nasıl yani Refet bey tam olarak anlamadım.Contrayı kullandıktan sonra yem vermemem mi gerekiyordu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Isıtıcının belli bir kısmının su yüzeyinde kalması gerekiyor.Bazen su değişimlerinde ve dalgalanmalarda bu üst kısımdan ısıtıcı içine su giriyor ve içerdeki metal kısımların ısıtıcıya çalış komutu veren metallerin yapışarak sürekli ısıtma işlemi olmasını sağlıyor.
Sonuç olarak üst kısımdan içeri su girdiyse ısıtıcı gereğinden fazla çalıştıysa balıklarınız şişme şeklinde ölmüş olabilir.Isıtıcı bu şekilde çalışırken yaydığı ısıdan ısınan bu metaller kuruyup ayrılmış ve termostat eski düzgün çalışma haline dönmüştür lakin bu aradada akvaryumdaki yüksek ısınmadan balıklarınız ölmüştür.Diye düşünüyorum.
Bloat hastaığı olduğunu sanmıyorum.Çünkü o bir günde ortaya çıkmaz.Karınları yavaş yavaş şişer.Bu da aşırı bitkisel beslenmeden kaynaklanır.Bitkisel beslenme aynı zamanda balıkların bağırsaklarının daha uzun olmasını sağlar.Bu balığın metobolizmasına göre ona zarar verir yada
faydalı olur.Yani etçil veya otçul olmasına göre.
Isıtıcıdan da olduğunu sanmıyorum.Çünkü 135 lt sadece ısıtıcıyla aniden balıkları haşlayacak kadar ısınıp,sonra tekrar soğuyamaz.
Balıklarınızın ani ölümünün sebebi bence zehirlenme.Contra bakterileri öldürmüştür ve contrayı devamlı , mesela 2 haftada bir kullanıyorsanız (tahmin) bakteri kültürünüz hiç oluşamamıştır zaten.Balıklar diken üstündedir.Ve bir amonyak patlamasında (balıkları hemen öldürür) ölmüşlerdir.
Balıklarda iç parazit sorunu varmış iç parazit bazen dışkıdan anlaşılmaz ve o durumdaki hayvan çok yem yer ve iştahlı gözükür,içerde yediği gıdaları sömüren iç parazitler en sonunda doyamayıp,uygun bir anda kurbanlarını öldürüyor en yüksek ihtimal bu........