Canım Akvaryumum yorumlarınızı bekliyorum
Boyut (cm):100*43*50
Kapasite (litre):215LT
Canlılar:15 yunus,6 s.preses,4 mavi prenses 1 vatoz,1 mağnakarta çöpçü,3adet frontoza yavru,
1 elma salyangozu
Malzemeler:Life tech dış motor, life tech 300 watt ısıtıcı,iç motor ve hava motoru dekoratif küpler ve taş.(resimdeki ısıtıcı yazlık 100 wattlıktır.)
Akvaryum Bakımı:2 hafta bir iç motor, 3 ayda bir dış motor temizliği,hafta 1 %15 su değişimi..
Kullanılan Yemler:sera,tubifex worms ve çeşitli vitaminler.
Kullanılan İlaçlar ve/veya Katkılar:acrefix çözelti,deep dezopur ve kaya tuzu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tebrikler.
Akvaryumunuz hayırlı olsun. Birkaç öneride bulunmak isterim size. İlk olarak akvaryum hacmine göre balık sayınız fazla. 300 lt den aşağı akvaryumlarda Yunus beslenmesinin uygun olmadığına dair çok fazla yazı mevcut formda. Aynı zamanada Tanganyika ve malawi gölü balıklarını aynı yerde bakmanızda balıkların sağlığı açısından uygun değil. Su değerleri ve beslenme çeşitleri farklıdır. Frontosalar için 400 lt en az hacim lazım. Akvaryum içerisinde yapay şeylerden kaçınıp daha çok kaya ekleyip çok daha güzel bir dekor verebileceğinizi düşünüyorum. Son olarak Yunus ve frontosaları çıkartıp yerine sarı, mavi prenses yada diğer mbuna türlerinden oluşan güzel bir koloniler kurabilirsiniz. Umarım yazdığım olumsuzluklardan dolayı bana sinirlenmezsiniz.
Dekorunuzda kullandığınız testiler yerine kaya kullansanız daha doğal görünecektir.
Saygılar.
Özel Üye
[C]2,1,36187[/C] [B]4861,3[/B]
İl: Istanbul
Benim yorumum şu dostum ayrı suların balıklarını aynı sularda besleme, hee yaşarlarmı yaşarlar,ama nereye kadar? balıklar belli bir süre sonra huzursuz olacaktır vede bu huzursuzluk hepsine yansıyacaktır misal;yavru alman imkansız hale gelecektir,yaralanmalar olacaktır ve bunu gibi birçok şey tabiki zevk senin sonuçta.Saygılar.