Cichlidlerim ölüyor !
Selam.
90 Lt lik akvaryumumda 3 frontoza 3 sary prenses 3 yunus 4 imparator 3 ?eker pembe balyklarym var. Dün ö?lene kadar iç filtre kullanyyordum. Dün 1 adet Tetratec ex 700 dy? filtre aldym ve kurdum. bu i?lemi yaparken ayny zamanda akvaryuma kum ekledim. (Bu arada balyklary akvaryumdan çykarmadym)yakla?yk 40 dakika süresince akvaryum bulanyk kaldy.Hava ta?yny yerle?tirir ken su baya?y bulanmy?ty. Sistemi çaly?tyrdyktan sonra balyklarda durgunluk gözlemledim. Hyzly hyzly solumaya ba?ladylar. Sulungaçlaryn arkasyndaki süzgeçlerin dibinde kyzaryklyk olu?tu.ve yem yemiyorlar a?yzlaryna aldyklaryny tekrar atyyorlar. sabaha kadar 3 tanesi öldü.Di?er balyklar hala yem yemiyor .Önlem olarak suyun 1/3 ünü de?i?tirdim. Bi de?i?iklik yok acil olarak ne yapabilirim lütfen önerilerinizi yazarmysynyz.te?ekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kumu eklerken yykamamy? olabilirmisiniz?E?er öyle yaptyysanyz suya salynym yapmy?tyr ve kayyplar kaçynylmazdyr.
Size tavsiyem günlük azar azar dinlenmi? su veyahut içme suyu ile su de?i?imi yapmanyzdyr.
Veyahut ba?ka faal tankynyz varsa balyklary oraya nakletmenizdir.
Sa?lykly balyklar.
Selahattin bey, 90 litre 16 balyk, sistem ufak de?i?ikliklerde uygun sayyya ayarlamaya ba?lamy? , balyk sayynyzy azaltmanyz lazym.
3 balyk öldü. Kalanlar ya?yyor. Sanki iyile?ecekler gibi. yem yemeye ba?ladylar.Yn?allah ölmeyecekler. ilginize te?ekkürler.