Co2 tüp ebatları ?
Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2009 10:03
Yeni akvaryum yaptırıyorum. Bitkili olacağından tüp, regülatör veselonoid valf de alacağım. Akvaryumun alt dolabının yüksekliği kaç cm. olmalı ? Tüp+regülatörün yüksekliği 65cm'i geçer mi? Co2 tüplerin kilosuna göre yüksekliğini bilen arkadaşımız varmı acaba?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2009 14:15
Bendeki 2 kg tüp, regülatoruyle beraber 65cm yaklaşık.
Ama ben yatık vaziyette bırakıyorum.Düşer müşer sumpı kırarım diye.Yada iyice sabitlemek lazım bi şekilde.
Ama ben yatık vaziyette bırakıyorum.Düşer müşer sumpı kırarım diye.Yada iyice sabitlemek lazım bi şekilde.
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 11:57
[QUOTE=Kartal77]Bendeki 2 kg tüp, regülatoruyle beraber 65cm yaklaşık.
[/QUOTE] Yatık vaziyette sıvı Co2 tüpün çıkışını tıkamıyormu? Bana tüp yatık olursa gaz çıkışı olmaz denilmişti de.
[/QUOTE] Yatık vaziyette sıvı Co2 tüpün çıkışını tıkamıyormu? Bana tüp yatık olursa gaz çıkışı olmaz denilmişti de.
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 19:46
[QUOTE=Adem TANIŞ][QUOTE=Kartal77]Bendeki 2 kg tüp, regülatoruyle beraber 65cm yaklaşık.
[/QUOTE] Yatık vaziyette sıvı Co2 tüpün çıkışını tıkamıyormu? Bana tüp yatık olursa gaz çıkışı olmaz denilmişti de. [/QUOTE]
İlginç
İlk defa duyuyorum bunu.Ben yatık kullanıyorum bi sorun yok.Cayır cayır gaz geliyo :) Tüpün içindeki basınç dış basınca göre baya fazla olduğundan tüpü yatırmak bişeyi değiştirmez bence.
Emin olmadığım şey ; regülatöre zararı olabilir mi? Regülatörün iç yapısı hakkında bilgim yok çünkü.
[/QUOTE] Yatık vaziyette sıvı Co2 tüpün çıkışını tıkamıyormu? Bana tüp yatık olursa gaz çıkışı olmaz denilmişti de. [/QUOTE]
İlginç
İlk defa duyuyorum bunu.Ben yatık kullanıyorum bi sorun yok.Cayır cayır gaz geliyo :) Tüpün içindeki basınç dış basınca göre baya fazla olduğundan tüpü yatırmak bişeyi değiştirmez bence.
Emin olmadığım şey ; regülatöre zararı olabilir mi? Regülatörün iç yapısı hakkında bilgim yok çünkü.
Gönderim Zamanı: 12 Ağustos 2009 20:06
Bende her tüpün yatık kullanılmaması gerektiğini duydum, klasik tüplerin dik kullanılması gerekiyor diye biliyorum.