Co2 tüpleri ne kadar süre yeterli oluyor ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Mayalı sistem için her defada 800 gram şeker gerekiyor 1 aylık kullanım için. 24 ayda mayalı sistem için az zorlasam 20 kg şeker kullanmam gerek şekerin maliyeti gazdan çok yüksek. Ayrıca mayada gerekli. Üstelik sistem hiç kullanışlı ve stabil değil ve akvaryumu istediğim PH değerine getirmiyor. Bu nedenle mayalı sistemlerin 80 litre üzeri tanklarda kullanmak zorluk yaratabiilir. Tüplü sistem başta yatırım gerektirir ama en iyi çözümdür.
Ölçümüme göre kabaca Atmosfer basıncı altında 10 kabarcık 1 ml hacim kaplıyor. Kabarcıklar 6 mm hortum bağlantısından çıkmakta. Ama tüpe doldurulmuş gaz 50 bar başınç altında oluyor. 5 kg lik tüpler 50 bar başınçta 6,7 litre civarı gaz alıyorlar. 6,7 litre CO2 gazını ATM basıncına getirince elimizde kaba bir hesapla 330 litre civarı CO2 gazı geçer, buda 3.300.000 kabarcık eder.
Teşekkür Edenler: [T]201356,Nusret53[/T]
Teşekkür Edenler: [T]240692,Ugur1453[/T]
Bursan marka 2 kg.lık tüpü 2008 mart ayında net 160 litre tankımda dakikada 45-50 kabarcık olacak şekilde kullanmaya başlamıştım. 2 ay kadar sonra forum üyesi Gökmen Üstüntürk arkadaşımıza devrettim. Kendiside hala aynı tüpü hala kullanıyor. Onun tank ölçüleri biraz daha küçük olmasına rağmen kullanım miktarı sanırım aynı. Bir ara wortex, daha çok cam difüzör kullandı. Kısaca bu tüp 2 yıldır kullanımda ve henüz bitmedi.
Ph ve kh değerleri ile tankınızdaki co2 miktarınıda yaklaşık olarak bulabilirsiniz ve ph dalgalanmalarınıda takip etmiş olursunuz.
daha çok cam difüzör kullandı. Kısaca bu tüp 2 yıldır kullanımda ve henüz bitmedi.
[/QUOTE] 1 aydır hava taşı kullanıyor :) bir daha cam difüzöre para vermemÜye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
daha çok cam difüzör kullandı. Kısaca bu tüp 2 yıldır kullanımda ve henüz bitmedi.
[/QUOTE] 1 aydır hava taşı kullanıyor :) bir daha cam difüzöre para vermem [/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
1 ay kadar önce difüzörden gaz çıkışı olmayınca tüp bitti zannettim, regülatör göstergesi ise tam tersini gösteriyordu velhasıl zaten tablada birkaç noktadan ancak çıkan gaz tamamen durma noktasına gelmiş. Bende cam difüzörü çıkartıp yerine hava taşı monte ettim.