CO2 Verilmesi
Gönderim Zamanı: 25 Ekim 2010 19:57
Merhaba,
Bitkili tanka geçmeden herşeyi planlıyorum. Fakat CO2 konusnu hiç denemedim ve okuduğum bilgiler var sadece. Mayalı sistem yapacağım. Yalnız aklıma takılan bazı sorular var. (Akvaryumum 65 lt)
1- Mayalı sistemde geceleri kapatma yöntemi yokmuş sanırım. Kullananlar geceleri ne yapıyorlar?
2- Birde kimi gece gündüz sürekli veriyor. Kimide sadece ışık açıkken veriyor. Bu yöntemleri kullanlar yorumları söylerse sevinirim.
3- Mayalı sistemi yapıktan sonra sadece difüzör mü gerekli. Başka ihtiyac var mı?
4- CO2 sürekli verilmesi veya ışık açıkken verilmesi suda ani ph değişimlerine neden olmuyor mu? Yani problem yaşar mıyım?
5-Akvaryumda bir tek dış filtre yağmurlama şeklinde çalışsa ve CO2 verilirse bunlar yeterli olur mu? Ekstra birşey yapılmalı mı?
Bitkili tanka geçmeden herşeyi planlıyorum. Fakat CO2 konusnu hiç denemedim ve okuduğum bilgiler var sadece. Mayalı sistem yapacağım. Yalnız aklıma takılan bazı sorular var. (Akvaryumum 65 lt)
1- Mayalı sistemde geceleri kapatma yöntemi yokmuş sanırım. Kullananlar geceleri ne yapıyorlar?
2- Birde kimi gece gündüz sürekli veriyor. Kimide sadece ışık açıkken veriyor. Bu yöntemleri kullanlar yorumları söylerse sevinirim.
3- Mayalı sistemi yapıktan sonra sadece difüzör mü gerekli. Başka ihtiyac var mı?
4- CO2 sürekli verilmesi veya ışık açıkken verilmesi suda ani ph değişimlerine neden olmuyor mu? Yani problem yaşar mıyım?
5-Akvaryumda bir tek dış filtre yağmurlama şeklinde çalışsa ve CO2 verilirse bunlar yeterli olur mu? Ekstra birşey yapılmalı mı?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
mustafaerdogarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
İl: Istanbul
Kıdemli Akvarist
[B]6033,1[/B] [C]3,2,38529[/C]
İl: Istanbul
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 13:03
Kullananlar yanıtlayacaklardır mutlaka ancak ben sizin bitki akvaryumuna yeni başlayan birisi olarak CO2 kullanmamanızı öneririm. Bir süre CO2' siz olarak başlayıp bilgi ve tecrübe kazandıktan sonra CO2 konusuna geçersiniz; o zaman sizin için çok daha anlaşılır ve uygulaması kolay bir hal alacaktır.
mustafaerdogar 2010-10-28 13:03:41
Linkteki konum size yarıdmcı olacaktır:
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2010 13:21
[QUOTE=mustafaerdogar]Kullananlar yanıtlayacaklardır mutlaka ancak ben sizin bitki akvaryumuna yeni başlayan birisi olarak CO2 kullanmamanızı öneririm. Bir süre CO2' siz olarak başlayıp bilgi ve tecrübe kazandıktan sonra CO2 konusuna geçersiniz; o zaman sizin için çok daha anlaşılır ve uygulaması kolay bir hal alacaktır.
[/QUOTE]
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Zaten 3 ay boyunca oturana kadar balık eklemesi yapmayacağım. Ayrıca testler yaparak CO2 kullanacağım. Fakat CO2 sorularıma cevap veren olursa sevinirim.
Linkteki konum size yarıdmcı olacaktır:
Teşekkür ederim cevaplarınız için. Zaten 3 ay boyunca oturana kadar balık eklemesi yapmayacağım. Ayrıca testler yaparak CO2 kullanacağım. Fakat CO2 sorularıma cevap veren olursa sevinirim.