Co2 Zehirlenmesi
Akvaryumda co2 tupu kullaniyorum. Basinc dusurucum yerli mali (Alirken yabanci bir marka almam tavsiye edilmisti ancak ben para icerde kalsin hesabi yerli aldim.) Sabah fokurtu ile uyandim 6 baligim sizlere omur 2 discus ve 2 sae can cekisiyor. Karbondioksit zehirlenmesine karsi hizla uygulayabilecegim bir yontem bilen varmidir acaba. ( Suyu maksimum havalandiriyorum su an.) Bir de karbondioksit doz asiminin kalici beyin hasarina yol acmis olma olasiligi varmidir acaba konu hakkinda bilgisi olan arkadaslarin yardimlarini esirgemeyecegini umuyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bahadır Bey
Öncelikle geçmiş olsun. Havalandırmayı maksimum yapmayın. Bu sefer de ani değişiklik balıkları sıkıntıya sokacaktır. Normal seviyede havalandırma ; bir yandan da su değişimi uygulamaya çalışın
Sera oktopur mu ne vardı sudaki oksijen miktarını arttıran bir ilaçtı galiba tam hatırlayamıyorum faydası olabilir. Su sıcaklığını nispeten düşürürseniz suda çözünmüş oksiyen miktarı artacaktır buda aklıma gelen başka bir öneri. Asıl kötü olan şey balıklarınız yüksek ihtimalle ani ph değişimlerine maruz kaldılar ve bu nedenle stresden dolayı bir müddet yem yemeyebilirler, canlı yem vermeniz gerekebilir.
Diskus dayanıksız diyenler herhalde bu mesajı okuduktan sonra vaz geçecekler.
Geçmiş olsun.
Bahadır Bey boş verin balıkları yaşadığınıza şükredin. Camı pencereyi açın. Discusların kepçeye kendi girmesi daha önce görülen bir şey. Bir hobici hole in head hastalığını jel antibiyotikle tedavi ediyormuş, bunu yapmak için her gün balığı yakalayıp kafasına bu jeli sürüyormuş, kısa süre sonra balık iyileştiğini anlayınca gelip kendisi girmeye başlamış kepçeye. Hurafe değildir, bizzat Sera'nın bülteninden okudum.
Burada bence Discus'un narinliğinden çok SAE'nin taze suyu ve oksijeni ne kadar sevdiğini görüyoruz. Discuslar zaten oksijence pek de zengin sularda yaşamazlar.
Önerebileceğim tek şey balıkları fazla korkutup heyecanlandırmayın ve yemlemeyin. Geri kalanını zaten yapmışsınızdır.
Saygılar,
Göznünü seviyim mayalı sistemin, lafa gelince mayalı sistemi kötülerler. Al işte ya adam da zehirlenseydi.
Bu arada balıklarınız bence iyileşecekler.