Columnaris Hakkında Uyarı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Arkadaşlar benim balığım bu sabah öldü. Ağız kısmı kabarmadı ama sarılaştı. Sarılaştığında hemen ayırdım balığı. İnşallah diğerlerine bulaşmamıştır.
İyi günler
Sera bactapour ve direct hiç bir işe yaramıyacaktır.Suyun PH düşürün karantinada Tetra Medica General Tonic kullanın Suyun kalitesini artırın bulaşmayı önleyebilirsiniz.Columnaris pis su ve yüksek nitrat degerleride yaşayabilir.Akvaryumunuzun suyunu degiştirin %50 gibi 2 gün aralıkla nitrivec ilave edin bir sürede vitamin kürü uygulayarak bitki temelli yemlerde kullanın.İthal gelen balıklar genelde yumuşak su seviyelerinden gelmektedir. ülke şartlarında ve akvaryumunuzda ekolojik hayat başlamadı ise suyunuz sertleşecek yani bazik olacak Columnaris aktif hale geçecektir.
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=20609& PN=1
Şevket Bey,sanırım benim yazıma atfen sera bactopur ve direct işe yaramayacaktır demiş,doğrudur.Çünkü ben, hastalıktan muzdarip olan arkadaşların bir an evvel tedaviye başlayabilmeleri için, sera firmasının, adını da verdiğim kitapçığını temel alarak tavsiyede bulunmuştum.Benim hastalıkla mücadelemde değil Columnaris'in hazır ilacını bulmak ne olduğunu bilen bile bulunmuyordu.Ben, Almanca bir makalenin yardımıyla hastalığı tanımış ve eczacıda reçete yaptırarak tedavi edebilmiştim.Hastalığı nasıl edindiğime gelince de,bol kızıl platylerden oluşan tankıma, güzelliklerine dayanamayıp bir çift kızıl aykılıç almamla oldu.Bu tank,pis su ve yüksek nitrat değeri görmemiş bir tanktı.Bu, bulaşmanın dış ajanlara da bağlı olduğunu gösterir.Değilse,gerçi ne kadar önemli bilmiyorum,kimsenin aklında "bakımsız bir tankı vardı/mış" biçiminde kalmak istemem.Herkese saygılar.
Atilla kardeşim herşeyden önce ne senin nede başka bir arkadaşın yazdıklarını çürütmek için yazmadım.Agızda oluşan pamukçukla çok uzun süre ugraştım.Maglesef canlıdoguranlarda sıklıkla görülen çok illet bir hastalıktır.Eger ilk başlangıç safhasında teşhis edebilirseniz kurtarma şansınız olacaktır.Çünkü balıkları dudakları erimeye başladıgında yem yemeleride kesildiginden güçsüz düşerek ölüm kaçınılmaz olmakta ve şu ana kadar en tesirli ilaçı sizlerle paylaşmak istedim.Akvaryumda su okadar önemli bir kavramki çogu zaman çok kaliteli su koşullarının ilaç gibi hastalıklarda tesirli oldugunu gözlemledim.Hatta çogu zaman ilaç bile kullanmadım.
Sevgili kardeşim düşünki bu balıkların yaşadıkları dogal ortamlarında '' dere , göl , akarsu '' vs eger Columnaris düşündügünüz kadar bulaşıcı olsa herhalde kimse besleyecek balık bulamazdı.Pekala bunların yaşadıkları sulara birileri ilaçlamadıgına göre sizce nasıl hayatta kalıyorlar? tabiiki SU öyleki tabiat kendi içinde tedavisinide barındırıyor.
esenkalın
Şevket Kardeşim,beni çürütmen beni rahatsız etmez.Yeni ve daha doğru birşey öğrenmek kimi rahatsız edebilir ki?Ancak ben, sözkonusu ilaç isimlerini, arkadaşların sorununa acil çözüm bulunması ve forum kullanıcılarının hastalıktan uzak kalması için sera'nın kitapçığına dayanarak vermiştim.Dediğim gibi ben tedaviyi başka şekilde yapmıştım ve adı geçen ilaçların etkisizliğini sınamadığım için bilmiyorum.Rahatsız olduğum konu,üzgünüm ama sizin yazıda dahil,kimi ya da kimleri muhattap aldığı belli olmayan,hitap ve bitiriş cümleleri eksik cevap yazıları.Yukarıda yazılanları okuduğunuzda, adeta benim cevap vermemin kaçınılmaz olduğunu görebilirsiniz.Hastalıkla ilgili son yazdıklarınıza da cevabım aşağıda devam edecektir.Saygılar.