cözemezsem bu hobıyı bırakıyorum
elimde 100*40*30 ebetlarynda 120lt lyk byr akvaryumumum var ve biri 100 biri 40 lt lik ikide canly doguran ve karantina akvaryumum mevcut
buyuk akvaryumumda bir proplem var ama cözemedim canly doguranlar neonlar labiolar ve vatozlar hiç sorun cykmadan yasyyor hasta byle olmuyorlar ama chyld beslemeye kalktygymda
chytleryn hangysyny koysam ÖLÜYOR YASAMIYOR akvaryumun suyunu degystyrdym dekorlary cykardym kumu tuzla yykadym oda yetmedy 1 gece ultra viyole lamba takyp tum mykroplary kyrdym suyu dynlendyryp gene denedym olmuyor
PH 7,5 NYTRAT 0 NYTRYT O
derece 28 sabit
iç filitre buyuk typ debisi yuksek guzel yabancy byr marka
ystycy 100w termostatly
yemler seranyn
aydynlatma groluks lamba
kum: midye kyrygy+kyrmyzy renkly byr cesit cakyl(diger akvaryumlarymdada aynysy var)
dekor:ykytane delykly kaya 1 tene pery bacasy (kilden yapylmys daha once baska akuaryst kullanyyordu bana hedyye etty) yky tanede kup ve salyongoz kabuklary
bytky:cynar+genys yapraklylardan byr cesyt
su yky gun dysarda 1 hafta akvaryumda dynlendy + ilaç takviyeside yaptym
balyklary akvaryuma 45 dakyka bekletip oyle yerlestyrdym
ylk gun yemleme yapmadym
daha ne olabilir bana sorunu soyleyyn yoksa hepsyny veryp bu hobyyy byrakyyorum arkadas bana fikir verin mod arkadaslarda ykyncy kez actygym ycyn kyzmasynlar ve oncekyny sylsynler burda ayrynty verdym byraz daha
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bir söz vardyr, "Geri çekilmek yok, teslim olmak yok"
Güzel bir sistem kurmu?sunuz devam, sorunu hep beraber bulabiliriz.
Örne?in
- Büyük akvaryumunuzun silikonu zehir veriyor olabilir,
- Suyun bakteri kültürünü olu?turmadan balyk ekliyor olabilirsiniz. Canly do?uranlaryn akvaryumundan yeni akvaryuma a?ylama yapyn. Nitrata dönmeden amanyok patlyyor olabilir.
- Ylaç ekledi?inizden bakteri kültürü tam anlamyyla olu?mamy? olabilir.
- Balyklary aldy?ynyz yerde hastalyk vardyr sizin hiçbir suçunuz yoktur.
- Küpleri ve ta?y çykartyn ?imdilik.
- Bir dy? filtre edinin.
- UV yi ilk etapta kullanmayyn
Hasan abi yürüdü geçti, Mehmet abi geçti Hüseyin abi geçerken öldü.
Böyle bir ?eyi duyunca aklynyza ne gelir? Nasyl ve neden öldü?ü.
Balyklar ölmeden önce nasyl, ne kadar sürede ölüyor, ne belirtiler var vs vs vs.
Saygylar,
-sylykon olsa dyger balyklarda olurdu
_akvaryumda 2 hafta balyk besledykten sonra chyltlery koydum
_ylacyn ysmy aquafyn suyu hazyrlamak ycyn uretycy byr arkadas verdy kendyde kulanyyor
_akvaryumcum veteryner hasta balygy ben ystesemde vermeyecek kadar samymy arkadasym ayny zamanda
_kuplery ve tasy cykartym gene ayny su anda denemek ycyn aldygyn byr chytlet ayny belyrtylery veryyor
dybe coktu koseye sykygyndy tahmynen 1-2 saat sonra cyrpynmaya baslayacak bende acy cekmesyn dyye ötenazi yapacagym
cok synyrlyyym kendyme her hazyr dedygymde 1 cyft balyk oldu
hasan beyin söylediklerine bende bir ?ey ekliyeyim...
balyklaryny akvaryum suyuna adepte etmezsen(bir kova içerisine akvaryumdan aldy?yn suyla)?oklama diye tabir edilen zehirlenme ya?anacaktyr.bunun belirtileri kö?eye çekilme,ters yüzme,çyrpynma vs vs..
Belirtilerden açyk ki baly?ynyz zehirleniyor. Akvaryumunuzu bo?altyn. Cama cam kalsyn, o ?ekilde suyu doldurun. Suya Aquatan atyn, 1-2 saat sonra da nitrivec atyn. 3 gün sonra 2 adet balyk ekleyin. Ardyndan 7-8'e ula?ana kadar 2 haftada bir 2 adet balyk ekleyin.
Saygylar,
[QUOTE=MERAKLICOCUK]refet beyyn dedygyny yapyyorum su anda bakalym ne olacak akvaryumumda su na byr joker cyklyt var aksam gene ayny belyrtylery gosterdy ama sabah duzelmys gordum akvaryuma tuz ve vytamyn takvyyesy yapmystym ve belky mantyksyzlyk ve aptallyk ama 120 lt suya yarym kapaktan daha az camasyr suyu ylave ettym ne yapayym mantykly cozumler byr sonuca varmady mantyksyz cozum yse yarady galyba [/QUOTE]
cama?yr suyumu?nasyl yani?açyklarmysynyz?
saygylar sevgiler...
su evde beyaz camasyrlar ycyn kulnylanlar varya onlardan cok az byr myktar ylave ettym tek kalan secenek suda mykrop olduguydu ultra viole lamba yse yaramdy bende bu yonteme gyttym su an etkyly gyby gozukuyor bakalym sabah ortaya cykacak
Burak bey,
Nitratyn 0 çykmasy dü?ündürücü....
Amonyum-Amonyak ölçümü yapmamy?synyz, ama nitrit de 0 oldu?una göre, bahse girerim, tankynyzda yüksek amonyak de?erleri söz konusu... balyklary do?rudan götürür...
Çözümü, az balyk, az yemleme, düzenli su de?i?imi... amonyak yükselecek; amonyak tüketen bakteriler i? ba?yna; nitrit yükselecek; nitrobakterler i? ba?yna; nitrat yükselecek, ve tüm bunlar olurken, haftalyk su de?i?imleri dy?ynda, filitrenizi, tankynyzy kurcalamayacaksynyz... akvaryumunuzla ne kadar u?ra?yrsanyz, nitrojen döngüsünü o kadar yykarsynyz, o kadar da balyk kaybedersiniz...
Sa?lykly balyklar dile?iyle...