Deep Mantar Giderici Kullanımı
Arkadaşlar balıklarımda ölümler başladı ve araştırmalarım sonucu mantar gidericinin iyi geleceğini öğrendim. Deep markalı mantar giderici aldım ama bu nasıl kullanıyor bana anlatabilir misiniz?
Akvaryum 30 lt.
Yaklaşık 10 tane balık var (lepistes), içinde yavru ve büyük karışık.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Soru çok yüzeysel kalmış arkadaşım balıkların mantar olduğu için bu markayı kullansam nasıl olurmu diye soruyorsun yoksa balıklarım ölüyor mantar ilacı aldım kullansam geçermi ?
Birincisi dezenfektan almadım mantar giderici aldımmmm
ikincisi bu ürünü aldım işe yararmıı?
üçüncüsü nasıl kullanmalıyım?
dördüncüsü pembe bi kutuda deep fix mantar giderici..
yetrlimi?
1.si akvaryumcum mantar ilacı diye o markanın dezenfektanını verdi akvaryumum telef oldu.Umarım sizde bu hataya düşmemişsinizdir diye sordum.
2.si ayrı bir tankta kullanın hastalığın seyrine göre işe yarar.
3.sü kutunun arkasında yazması gerek.İlacın miligramındaki oranları bilemediğim için ne söylesem yalan olur.
4.sü yeterli , geçmiş olsun.
Saygılar.
Üzerinde
4 gün süre ile litre başına 1damla olarak kullanır 5. ve 6. günlerde filtre açılır 4. günün sonunda suyun 4 te 1 i değişirilir yazıyo
Ben 4 gün boyunca hergünmü ilaç damlatıcam suya?
Bunubilmek istiyorum..
Arkadaşım yardımcı olmaya çalışıyoruz;balıkların mantarmı değilmi?Bunu cevaplamaya pek niyetli olmadığına göre illaki ilacı kullanacam diyorsan ozaman ısıyı kademeli olarak arttır iç filitreyi kullanma hava motorundan hava ver ilaç kutusunun üzerinde yazdığı gibi ilaç'ı damlat 4.gün % 25 su değiştir ve iç filitreyi çalıştır(temizlersen iyi edersin) 5-6 gün %25 veya 50 su değişimi yap işe yarar yaramaz bilemem mantar olduklarını iddaa eden sensin kolay gelsin.
Normalde biz bu forumda; akvaryumun boyutu ısısı kullanılan ilaçları ve ne tür balıklar olduklarını haftalık su değişimi yazdığımız için verdiğin bilgiler hala yüzeysel kusura bakma sorularımızla rahatsızlık verdik özür dileriz.
Teşekkür Edenler: [T]189506,Mymustang[/T]
Siz anlatana kadar 5 tane balık kaybettim
[/QUOTE]
Siz bu kafayla giderseniz daha çok balık kaybedersiniz.
Başkalarının yazmasını bekleyeceğinize önceden açılmış konulara göz atsanız nasıl olur.