Deniz Suyu...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
deniz suyu kullanarak hemde marmara nın suyunu kullanarak bizim burda bi arkadaş 1 yıldır problem yaşamadan akvaryumunu yürütüyor ama ben Çeşmede yakaladığım iki tane balığı getirmek için tam 1 damacana deniz suyu alıp balıklarıda içine koyup İstanbul a getirdim ve nasılsa marmara nın suyu bile preoblem olmuyor çeşmeninki hiç olmaz dedim akvaryuma ekledim 1 hafta geçmedi Nasom da problem çıktı belki deniz suyundan belki başkabi sebebi var ama hiç sorunsuzken su ekledikten sonra olması soru işareti
Elbette tecrübe edebilirsiniz böylece olumlu yada olumsuz neticeleri görmüş olursunuz.
Yaklaşık 7 ay önce tuzlu su akvaryumu yaptım,ölçülerim 130*70*60
yaklaşık iki sene tuzlu su akvaryumları üzerine araştırma yaptım,tüm gerekli bilgileri aldığıma inandıktan sonra bu işe gönül verme cesaretini gösterdim.
Tecrübelerimden birisi bu hobiye gönül vermiş ve vericek olan insanların bir takım insanlar tarafından kullanıldığını ve istismar edildiğini gördüm.Herşey'den önce kendi mantığınızı ve kendi sesinizi dinlemenizi tavsiye ederim.Tuzlu suyla ilgili yaptığım araştırmalarda denizden alınacak suyun riskli olduğu değerlerin çok zor tuttuğu ancak tekneyle açılıp açıktan alınacak suyun olumlu olabiliceği yönünde olduğu yapay tuzun ise içinde bol mineraller ve değerlerin çok daha kolay tuttuğunu söylediler((( kendilerini akvaryumcu diye tanıtan kişiler)))arkadaşlar ben yüzde yüz deniz suyu kullandım sadece tuzluluğu ayarlamak için üzerine damacana suyu ilave ettim sonuç mükemmel ötesi tüm değerlerim tutuyor en ufak bir problemim yok eğerki yapay tuz kullansaydım en az bir hafta on gün beklemem gerekicekti sudaki asitin dağılması suyun oturması için .Arkadaşlar yapaytuzda balık atmak için bir hafta on gün beklerken deniz suyunda ikinci gün balıklarınızı akvaryumunuza atabiliyorsunuz.
Yapay tuz denizi taklit etmek için kullanılır,en kaliteli tuz dahi (kilosu isterse 1.000 tl olsun)deniz suyundan daha kaliteli değildir;Anca eğer ki iç anadoluda ,doğuda veya denize ulaşımı zor olan bir yerde yaşıyorsanız o zaman eli mahkum yapay tuz almak zorundasınızdır ,o aldığınız tuzda nekadar kaliteli olursa olsun deniz suyunun yerini tutamaz,yani benim düşüncem yapay tuzu sadece ticari amaçla insanlara satıyorlar. Eğer ki denize yakın yerde yaşıyorsanız yapay tuza hiç para harcamayın bir de bu işe gönül vermiş arkadaşlar protein toplayıcı bu işin bel kemiğidir,herşeyden kısın ama protein skimmer(protein toplayıcı) dan kısmayın marka olarakta -ati- nin protein skimmerları harikadır.eğer ki -ati- alamazsanız -marine source - alın derim.Eğer ki hobi sever arkadaşlara birazcık ışık tutabildiysem ne mutlu bana.
Yapay tuz denizi taklit etmek için kullanılır, [/QUOTE]
Emre Bey, kaliteli bir tuz alırsanız bu tuzlar doğal deniz suyunun buharlaştırılmasıyla elde edilmiş olur, daha sonra sterilize edilir, mineral ve element takviyesi yapılarak kullanıma sunulur. Bu tür işlem gören, yani denizden doğal yolla elde edilen bir tuz neden deniz suyunu taklit etmekte yetersiz kalsın?
Diğer bir soru bu aldığınız suyun değerleri nedir? Hangi markanın test kitleriyle ölçüm yapılmıştır? Her su alımında değişen parametreler varmıdır? Son olarak tankınızdaki canlı popülasyonu hakkında bilgi verirseniz belki daha aydınlatıcı olur.
bundan yaklaşık 4. 5 -5 ay önce şahit olduğum bir konuşmayı sizinle paylaşmak istiyorum. Bu işi hobi olarak yapan bir arkadaşım vardı akvaryum dükkanı açıp
bu işin ticaretini yapacaktı ithalatçıya gittik beraber arkadaşım balıkları ithal eden adamdan toplu balık alacaktı,adamın dediği şu suyunu denizden alacaksın yoksa başa çıkamazsın her ay su değerlerin bozulur sürekli balık kaybedersin sen deniz suyunu kullanacaksın insanlara paket tuzunu önereceksin,arkadaşlar karar sizin yorumu siz değerli hobi severlere bırakıyorum. ..