dezenfektenle metilen mavisi
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2006 11:36
Acaba dezenfektenle metilen mavisi aynı görevimi görüyör?Ve ben akvaryumu kurmadan önce (2 hafta oldu) deep genel dezenfektanı kullandım acaba şimdi metilen mavisini kullansam balıklarıma bir şey olurmu?(ACİL)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2006 11:47
Dezenfektanın içerisinde metilen mavisi,malaşit yeşili ve diğer aynı görevi gören kimyasallar mevcut. Akvaryumunuzda biyolojik dengenin kurulabilmesi için metilen ve dezenfektan kullanımını kesmeniz gerekir. Saygılar.
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2006 11:50
Şu anda venüstüsüm beyaz beneğe yakalandı.Odan dolayı hangisini kullanmalıyım acaba mehmet beyAcaba dezenfektenle metilen mavisi aynı görevimi görüyör?Ve ben akvaryumu kurmadan önce (2 hafta oldu) deep genel dezenfektanı kullandım acaba şimdi metilen mavisini kullansam balıklarıma bir şey olurmu?(ACİL)
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2006 12:36
Can bey labaratuvarda kullanırken direkt ingilizceden "malaşit" şeklinde okuyorduk.Prospektüslerde böyle geçiyor. (http://en.wikipedia.org/wiki/Malachite) Türkçesini söylediğiniz iyi oldu. Teşekkürler,saygılar. bluedescada 2006-9-23 12:46:36
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2006 12:36
beyaz benek için 3 gün boyunca metilen mavisi kullanın ,ısıtıcınız varsa ısıyı kademeli yükseltin filtreleri kapatın.hava motorunuz varsa son devirde çalıştırın.tedavi süresince dip çekimi ve su değişimi yapmayın.Sıvı vitamin takviyesi yapın.Aşırı ilaç dökmeyin başka ilaç kullanmayın.saygılar
Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2006 12:37
Birşey olmaz,malahit yeşili güçlü bir fungisit(mantar öldürücü) dir.