Discus sürtünme & dis parazit acil
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Zerhan
Büyük geçmis olsun umarim iyilesirler msn'de serkan i yakalayinca sorarim sana ulasir soruna çözüm bulur diger üstadlarda yardimci olur ve bu sorunu umarim halledersin tekrar geçmis olsun
Zerhan
Büyük geçmis olsun umarim iyilesirler msn'de serkan i yakalayinca sorarim sana ulasir soruna çözüm bulur diger üstadlarda yardimci olur ve bu sorunu umarim halledersin tekrar geçmis olsun
[/QUOTE]Yalçin abim çok saolasin.Isallah üstadlarinda yardimiyla ilk discuslarimi kurtaricaz.yardimlarin için tekrar tessekür ederim..
slm arkadasim suya akvaryumunun büyüklügüne göre sera bactapur ve bir kapak mikrofish at ayrica sicakligida 30dereceye çikararak 5 gün boyunca düzenli su degisimi yap sorunu çözecektir bende çok ugrastim bununla ama çözdüm geçmis olsun ve kolay gelsin
|
Öncelikle dis parazitten emin olmak gerekir.Dis parazitlerin en büyük avantaji çogunun gözle görülebilir olmasidir.
Bu kadar ilaç kullanimindan sonra suyunuz baliklar için çekilmez bir hal almis olmali.Sürtünmenin sebebi nitrat olabilir.Öncelikle dinlenmis,yumusak bir su ile (tercihan damacana sulari) ikiser gün arayla %20-25 degisim yapin.Herhangi bir kimyasal kullanmayin.Yemlemeyi çok az yaparak,öncelikle nitrati bertaraf etmeye çalisin.Eger dis parazit gözleminiz varsa buna göre bir tedavi yapmalisiniz.Ectopur+Cyrinopur(Sera'nin ilaçlaridir) kombinasyonu etkili olacaktir.ama dedigim gibi öncelik dis parazit olup olmadiginin belirlenmesidir.
Zerhan bey öncelikle geçmi? olsun
Discuslara bukadar fazla ilaçy birden vermek do?ru de?il,öncelikle yapmanyz gereken ysyyy yükseltmek ve syk su de?i?imi yapmaktyr bu yöntem dy? parazitlerin en iyi ilacydyr.
Hastalyk çok ilerledi ise tanynmy? markalaryn balyklar için üretti?i kaliteli ilaçlary kullanmak tedavide çok daha faydaly olacaktyr.
Balyklarynyzda dy? parazit varsa seranyn ilaçlaryny kullanabilirsiniz
Sera Ectopur(dy? parazit tedavisinde)
Sera Baktopur Direct Tablet(iç ve dy? parazit tedavisinde)
Saygylarymla....
herkeze ilgisinden dolayy te?ekkür ederim.Geli?meleri payla?maya devam edicem..
arkadaşlar bugün 5 gün ve şu anda balıklarım saglıklı neşeleri yerinde ve düzenli yem yiyorlar (çok açlar uzun süreli açlıktan olsa gerek :) hiç doymuyolar maşallahları var.. üsteki nidazol uygulamasını 4 gün yaptım ışıklar kapalı her akşam %20 %25 arası su degişimiyle. uyguladım işe yaradı çok teşekkür ederim:)hiç bu kadar sevinicegimi düşünmezdim :)))
Konuyu geç farkettim. Balıklarınızın iyileştiğine sevindim.
En önemlisi böyle durumlarda panik yapmamak ve doğru teşhiste bulunmak.
Yanlış ilaçla balıkların direncini daha da kırabilirsiniz ki en önemli konu da
bu. İlaçların bir arada kullanılıp kullanılmayacağını da bilmeniz gerekiyor.
Neyse ucuz atlatmışsınız.
Sağlıklı balıklar!
Discusların tedaviye cevap veren bir balık olması aslında bakımlarının korkulacak kadar zor olmadığını gösteriyor keza başka bir cichlid hastalık emarelerini gösterir ve aniden ölür ama discus hasta olduğunu önceden belli eder ve tedav için size süre tanır.
saygılarımla..