discusta şeffat jel dışkı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hayır ana tanka atmadım. ilacı karantina akvaryuma attım. dediğim gibi 1 saat sonra balıkları ana tanka atıcağım.
Sevgili kerem..
şu anda nasıl sabırsızlıkla hem internet başında hemde balıkların için çırpındığını görüyorum..Heyecanlanma.....Acele etme en ufak bir dikkatsizlik balıklarını daha strese sokar işin içinden çıkılmaz durum alır.....
Sana söylenenler tecrübe edinmiş kişilerin tavsiyeleridir...
Uygulamanız gereken tedaviyi altta tekrarlıyorum.
1. Gün 50 litreye 1 flagyl + 100 litreye 1 cipro eritilerek suya karıştırılır.
Isı 32'den 34'e çıkarılır.
2. Gün %50-60 civarı dipten su değişimi yapılır. 100 litreye 3 flagyl, 100 litreye 2 cipro eritilir.
Isı 34.
3. Gün %50-60 su değişimi, 100 litreye 3 flagyl, 100 litreye 1 cipro.
4. Gün %50 su değişimi, filitre temizliği + varsa karbonla filitreleme yapılır.
Isı kademeli olarak tekrar 30'a düşürülür.
Bütün bunları balıkları yedek tanktan çıkarmadan yapmalısınız. Yani balıkları ilaçlı tanka taşıyıp yeniden ana tanka taşımakla olmaz. Isınızı değişkenliğinden dolayı balıkları şoka sokarsınız.
Çağatay Bey'in söylediği gibi acele etmeden yapın herşeyi. Tedaviye en baştan yarı salim kafayla başlayın mesela. Tüm malzemeleri alın. Ucuz bir tank bulun. Ucuz bir filtre ve hava motoru alın. Discuslar sağlam balıklardır. 1 gün içinde aniden iç parazitten ölmezler, panikle uygulayacağınız yanlış tedaviden ölebilirler.
Sadece Flagyl'le de tedavi edebilirsiniz. Cipro'ya gerek yok.
çok sağolun mete ve h.çagatay abi yardımlarınız için size çok teşekkür ederim suanda kayıpsız atlattı ilk denemeyi ,yaptığımı kısaca anlatıyım isterseniz 10 lt suyu aldım akvaryumumdan ,içine ısıtıcıyı koydum 5 tableti içine attım erittikten sonra balıkları süzgeçle alıp içine attım 1 saat balıklar orda durdu sıcaklık 31 dereceydi şimdide aldım balıklarımı ana tanka attım suanlık yer değiştirmenin verdiği stress var üzerlerinde ama umarım en yakın zamanda geçer bunu 3 gün yapmayı düşünüyorum sizin tavsiye ettiğiniz gibi ama heyecanın getirdigi kötü birşey oldu tabletin biri suya düştü bende almadım açıkcası bişi olmaz diye biyolojik denge bozulmuşmudur bu arada filtrem eheim 2213
Balıkları ana tanka atmasaydın hemen....
Ayrıca tableti düşürmüşün 500 mglık tabletin gördüğü işlev kadar iş görecektir..ANa tankın ölçüleri büyükseproblem yapmaz.. ama dış filtrenin biyolojik özelliğini bozacaktır....Çünkü farmasotik kimyasal koyuyorsun...yararlı bakterilerinide inhibe ediyor...Ama bunları boşverelim şimdi inşallah 3 gün sonunda discusların normal hale döner...Peki balıkların yeme geliyorlar mı?......
Sağlıklı balıklar...
Dediğimiz gibi asla panik yapma balıklar öyle hemen ölseydi...
kimse akvaryuma heves etmezdi.....Birazda bizim kontrolümüzde herşey