Dişi Lepistesimin Solungaçları Kızardı
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2022 20:56
3 aylık dişi lepistesimin solungaçları kırmızı duruyor.İştahı yerinde çok şükür hatta en obur balığımda o.Hareketleri falan normal.Dışkısı normal.5 adet yavru olarak almıştım 4 tane kaldı(Akvaryumun içine neredeyse 5cm bir kerevit koydum ve sabah uyandığımda yarısı yenmiş bir balık vardı[:'(]...)Bu balıkları çoğunlukla artemia ve pul yem ile besledim arada sebze meyve verdim.Her şey çok iyi gidiyorken birden böyle bir şey görmek üzdü...3erkek 1 dişi çıktılar buyüzden olabilir mi? Öğrenciyim dolayısıyla fazla param yok.En basit şekilde nasıl tedavi ederim?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2022 21:13
Merhabalar.
Öncelikle balığınıza ,akvaryumunuza ve kerevitinize ait yakın ve net fotoğraflar eklemelisiniz.
Kerevitler yakalayabildikleri balıkları yiyebiliyorlar.Ayrıca bahsettiğiniz kızarıklık kısmi su değişiminin zamanında ve yeterli miktarda yapılmamasından da kaynaklanabilir.
Öncelikle balığınıza ,akvaryumunuza ve kerevitinize ait yakın ve net fotoğraflar eklemelisiniz.
Kerevitler yakalayabildikleri balıkları yiyebiliyorlar.Ayrıca bahsettiğiniz kızarıklık kısmi su değişiminin zamanında ve yeterli miktarda yapılmamasından da kaynaklanabilir.
Beğenenler: [T]236472,keskincelal444[/T]
Teşekkür Edenler: [T]236472,keskincelal444[/T]
Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2022 23:05
Kereviti akvaryum dan aldım.Balık yerinde dursa fotoğraf atardım.Haftada 1-2 dip çekimi yapıyorum.Bu sayede su değişimide olmuş oluyor.Akvaryum 20lt 4 tane yavru lepistes var.Bir adet yavru cüce vatoz.Küçük bir iç filtre.Birazcık su mercimeği.Her su değişiminde 1 parça kaya tuzu atıyorum.