Doğal ortamdan bitki
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Toplarken sakal yosununa ve salyangozlara dikkat edin.. Akvaryumunuzu sarmasın...
Aynı deneyimi bende yaşamak istiyorum.Önce yavru akvaryumum boş iken bitkileri biraz besleyeceğim ve sonra ana tanka alacağım.
[QUOTE=zed43z]Tankınıza hastalık taşıma ihtimaliniz yüksek. [/QUOTE]
Dua edelim de inşallah böyle bir şey başımıza gelmesin
Emin olun dereler, göller vs. akvaryumcuların akvaryumlarından daha güvenlidir..
Uşak çevresindeki akvaryumcuların çoğunun bitkileri derelerden topladığı kanısına vardım. Çünkü hiçbir zaman bitki sipariş etmiyorlar.Bu yüzden ben derelerden toplamayı bi deneyeceğim. İçersine dezenfeksiyon ilaçlarını kullanırsak hastalıklardan da kurtulabileceğimi düşünüyorum...
[QUOTE=CaN_BaKıR] [QUOTE=ibrahimkayabasi]Derelerdeki suyun ısısıyla akvaryumunuzun ısısı arasında baya fark olacak.Büyük ihtimal bitkiler gelişim göstermeyecektir,ayrıca üzerinde gelecek hastalıklarda cabası.Siz en iyisi akvaryumculardan bitki alınız.[/QUOTE]
Emin olun dereler, göller vs. akvaryumcuların akvaryumlarından daha güvenlidir..
[/QUOTE]
Memleketim olan kasabada bir dere var ve bu derede bir sürü bitki var bunları yetiştirmeye çalışacağım eğer sağlıklı bir şekilde yaşarlarsa sizlerede yollabilirim..
Ayrıca forumda bir arkadaşımız dereden topladığı bitkileri büyüttüğü ve bu bitkilerin eledoa olduğunu söylüyordu. Ayrıca bitkilerii çatısına strofor içersinde depolayabilmiş. Bu konuyu bulabilirsem sizlerle paylaşacağım.
Derelerden yaz döneminde alacağınız bazı bitkiler akvarumunuza adapte olurlar onlarda çoklukla görüntü olarak değişim geçirebilirler. Eledoa bitkisi, çam, Myriophyllum spicatum, su mercimeği akvaryumuna ekleyebleceğin bitkilerdir ama mercimek dışında öbürleri başkalaşım geçirir, yaprakları küçülür, yaprak araları açılır vb. gibi. Birde benim gibi pelia bitkisinin aynısını bulur eklersin sabaha neonların komple ölebilir rasboraların ise can çekişmeye başlar. Yani bence doğadan bitki işi zor. Ama illa eklemek istiyorsan uygun zaman yaz dönemidir. Kolay gelsin.
Derelerden yaz döneminde alacağınız bazı bitkiler akvarumunuza adapte olurlar onlarda çoklukla görüntü olarak değişim geçirebilirler. Eledoa bitkisi, çam, Myriophyllum spicatum, su mercimeği akvaryumuna ekleyebleceğin bitkilerdir ama mercimek dışında öbürleri başkalaşım geçirir, yaprakları küçülür, yaprak araları açılır vb. gibi. Birde benim gibi pelia bitkisinin aynısını bulur eklersin sabaha neonların komple ölebilir rasboraların ise can çekişmeye başlar. Yani bence doğadan bitki işi zor. Ama illa eklemek istiyorsan uygun zaman yaz dönemidir. Kolay gelsin.
[/QUOTE]Topladığımızın bitkilerin resimlerini sizlere eklediğimizde besleyebileceğimizi veya besleyemeceğimi söyleyebilirmisiniz? Çok yakın zamanda bitkileri akvaryuma ekleyeceğim...
Ümit abi bende toplamayı deneyecem inşallah bi faydası olur.