EKİPMAN YORUMLARINIZ


arsenik123Çevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2009
İl: Ankara
Mesaj: 1
arsenik123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 11:21
Merhaba arkadaşlar,
 
Araştırmalarım neticesinde ve daha evvelde kısada olsa tuzlu su akvaryumu sahibi olarak yeni kuracağım tankımla ilgili belirlemiş olduğum ekipmanlarım hakkında tavsiyelerinize ihtiyacım var, bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
 
Tank ölçülerim : 100*60*55h (cam payları ve üst boşluk çıkınca yaklaşık 300 litre)
 
Beslemeyi düşündüğüm canlıar: Balık türleri, Anemon, Polyp, Mushroom
 
 
1-) Ucuz PS'lerin iş yapmadığını ve yüzü astarından pahalıya geldiğini tecrübelerimle sabit olmak üzere yaşadım ve yeni tankımda kullanacağım PS'imin kaliteli olmasına karar verdim. Shuran js150, Shorty 5000, Ati buble master 200 arasında kararsız kaldım
 
2-) CORAL REEF marka 9lt lik kova içinde ıslak satılan kum taban kumu olarak kullanmayı düşünüyoum.
 
3-) Aydınlatma olarak ATI reflektörlü 6x39W armatürünü ve ATI T5 flo kullanmayı düşünüyorum ama flo kombinasyonu nasıl olmalı. ATI'nin:  
ATI Aqua blue spezial,
ATI Blue plus spezial,
ATI Pro color,
ATI Actinic,
bunlardan hangisinden kaç tane kullanayım
 
4-) Geri dönüş motoru OR3500 ve AQUABEE3000 karar veremedim
 
5-) UV filtremin kaç watt olması gerekir
 
6-) Sump içerisinde sadece su üstünde elyaf, ps, uv, ısıtıcı (ilerde soğutucu), kafa motoru ve belli zamanlarda aktif karbon ve fosfot giderici kullanacağım.
 
Dalga motorları, tuzun markası, teslerin markası, v.s diğer konularla vaktinizi almak istemediğim çok detaya girmek istemedim. Yukarıda maddelendirdiğim sorularıma yardımcı olursanız sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan.istÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 668
serkan.istÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 13:38

Siz zaten yeterince araştırma yapmış ve bilinçli tercihler yapmışsınız. tercihleriniz arasında ciddi faklar olmadığından yorum yapmayacağım. ürünleri kullanan arkadaşlar zaten bilgilendirmeyi yapacaktır.

UV için 9 w bir uv nin fazlasıyla yeterli olacağını süşünüyorum. 11 w a gerek yok. UV için zamanlayıcı takarak sabah 2 saat akşam 2 saat çalıştırma öneririm. Fazlası zararlı sonuçlar oluşturabilir. Aktif Karbon ve fosfat tutucuyu dediğiniz gibi ara ara örneğin ayda 7 gün ancak sumpta değil sumpa bağlı bir reaktör içinde tavsiye ederim. Çıkarldığında basınçlı su ile temizlenmeli. Elyaf değişikliklerini aksatmamanızı öneririm. Bir haftayı geçmemeli. Nitratın kontrolü için şart.
 
Hayırlı olsun.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir