Eksiklerimi tamamlarmısınız
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Öncelikle merhabalar.
Tuz ölçerler 25-30lira civarı, sakın kalitesiz birşey alma. Kaliteliler bile yanlış ölçebiliyor. Red Sea gibi markalar işini görür. Ben bunu kullanıyorum.
Kayanın fiyatı yüksek. İzmir'de 6-7lira civarına bulunabiliyor. Kayanın niteliği de önemli tabi. Elindeki ölü kayaların durumu nedir? Kürlendiler mi? Nereden temin ettin? Kendin mi çıkardın?
Domates anemon ile perculanın sorun olacağını sanmam. Benim akvaryumumda vardı bir süre. Hatta sulcata bile koymuştum. Onun kolları daha uzun, clownlar akvaryumun yarısını kullanıyorlardı :D Çıkardım tabi. Domatesi koyacaksan küçüklerinden koy bence. Ha eğer perculalar domatese girsin istersen, ümitlenme derim.
Para ayıracağın en önemli kalem muhakkak skimmer olsun. Rio, Jebo gibi ne olduğu belirsiz skimmerlar alırsan sıkıntı yaşarsın. Ben 80lirayı çöpe attım. Bir kişi daha mağdur olmasın diye yazıyorum. Viaqua, Redsea Prizm gibi askı tipi skimmerları kullanabilirsin. Sıfır değil de 2.el alırsan daha iyi olur. Sıfırları pahalı çünkü ve 2.el piyasası yok. Ben 60lt için 2.el prizm deluxe aldım. Bu litrede memnunun. İstersen şelale filtre gibi elyaf da koyabilirsin.
Tuzlu su akvaryumu tuzlu, eğer maddi imkan kısıtlı ise tuzlu suya girme derim. Girsen bile daha büyük bir akvaryum kur. Emin ol 2ay sonra çok daha fazla canlı eklemek isteyeceksin akvaryuma. 2percula ile kalmayacak olay. Bunları ben de yaşadığım için söylüyorum. Şu an 65x65x50lik bir akvaryum hazırlığındayım ve 60ltlik akvaryumum da faal durumda. Bu ufacık 60lt ye bile 700lira kadar masraf yaptığımı da söylemem lazım..
Maddi durumum iyi sayılır.Aslında discus gibi balıklar beslediğim ve deneyimim olduğu için bu işi yapıcaksam dikkatli bir biçimde yaparım.2 percula 1 anemon dışında canlı koymak istemem o ölçülerde bir akvaryumda.Kayaları denizde yaklaşık 10 metre derinliken çıkarmıştım.Boru gibi ince uzun şeylerle dolu üstleri delik delik.Yosunları,sulcataları temizleyip kurutmuştum.Jebo ve rio nun kötü yanları ney acaba? http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=23443 bu ürünü almayı düşünüyorum yanındada şelale filtre kullanıcam.Sizce uygunmu?
- Traktör gibi,
- Aldıktan bir hafta kadar sonra durduk yere motoru yandı,
- Toplamıyor, köpük oluşumu çok düşük, ayar tutmuyor,
- Üst kapak mekanizması çok dandik, 1haftada 2kere akvaryum suyunu yere boşalttı.
- Bu litrede RedSea, Viaqua ve Biomatrics psleri görünce, redseayi kullanınca rionun ps olmadığına kanaat getirdim. 30-40lt de reef octupus nanolar var nispeten uygun fiyatlı, ama 60lt de olur mu bilmiyorum.
Kaya konusunu araştır biraz bence. Bildiğim kadarıyla kayanın kürlenme işlemi var. Nasıl yapıldığını netten araştırabilirsin. O halde koyarsan kayanın içindeki ölü canlılardan dolayı suyu bozabilir. Ben de tam bilmiyorum bu işlemi, bilen birisi yazarsa iyi olur.
Bir de maddi sıkıntı yoksa cidden daha büyük sumplu bir sistemle başla, emin ol 2ay sonra büyütmek isteyeceksin akvaryumu En azından 50lik küp şeklinde 120lt civarı bir akvaryum kur, sonra sump ekleyip 200lt ye tamamlarsın..
Maddi durumum iyi sayılır.Aslında discus gibi balıklar beslediğim ve deneyimim olduğu için bu işi yapıcaksam dikkatli bir biçimde yaparım.2 percula 1 anemon dışında canlı koymak istemem o ölçülerde bir akvaryumda.Kayaları denizde yaklaşık 10 metre derinliken çıkarmıştım.Boru gibi ince uzun şeylerle dolu üstleri delik delik.Yosunları,sulcataları temizleyip kurutmuştum.Jebo ve rio nun kötü yanları ney acaba? http://www.otuz.com/product_info.php?products_id=23443 bu ürünü almayı düşünüyorum yanındada şelale filtre kullanıcam.Sizce uygunmu?
[/QUOTE]Rio ve Jebo iyi değil, ama linkini attığın havataşlı alet oyuncak, haberin olsun..