Florasan Tercihimde Fikirlerinize İhtiyacım Var
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Eğer akvaryumunuz 120cm. ise 36W flouresantlar sığmayacaktır. Çünkü araya flouresant için duy ayakları girecektir. Bu sebeple 30W flouresantları tercih etmeniz gerekir diye düşünüyorum. 6 adet 30W flouresant'ın yeterli olacağını düşünüyorum. Kırmızı renkli çiçeklerinizi kızartabilmek için 2 adet aquarella flouresant ampül (10.000K) + 2 adet UV Daylight + 2 Adet Grolüx + 4*36W elektronik balast + 2*36W elektronik balast kullanmanızı tavsiye ederim. Aslında benim gördüğüm en verimli ve gelişime yardımcı olan ampül UV Daylight ancak diğer ampullere de ihtiyaç duyuluyor. Şayet ışıkta dengesiz bir dağılım olursa yosun oluşumunu desteklemiş olursunuz. Lütfen bunuda gözardı etmeyin. Örneğin hepsini aquarella yapsam ne olur demeyin. Bu seferde yosun patlaması yaşarsınız. Bitkili tank biraz pahalı ve meşakatli bir iş ama zevki de burada olsa gerek. Bununla beraber bence karides ve katil salyangozlarda (helena) bitkili tankların olmazsa olmazı. Bunları da eksik etmeyin derim.
Uzun zamandır bitki akvaryumum var. çok çeşitli florasanlar denedim. philips aquerelle en iyisi toptancısından alırsanız fiyatı da mantıklı. ama akvaryumcudan alırsanız biraz pahalıdır. aquerelle yerine ona en yakın muadili ostram flora dır. şu an yine bitkili akvaryumumda ostramın florasını ve coll wait flolarını kullanıyorum. çok güzel verim alıyorum. fiyat olarakta baya uygun. Ama lambalarınız 90cm olacaksa bu florasanları bulamazsınız. 60 lık ve 120 lik modelleri bulunabiliyor.