Florasanlarda zaman ayarı hk.
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2010 22:01
Arkadaşlar merhabalar... Ben bu florasanlarda otomatik yanıp sönmesi hakkında bilgi almak istiyorum.Zaman ayarını nasıl yapabilirim.Sürekli elimle takıp çıkaramam fişi :) Bunun için el yapımı birşeyler yapabilir miyiz ? Yoksa akvaryumcularda böyle birşey satılır mı ? Fiyatları nasıldır ? Şimdiden teşekkürler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2010 22:43
Elektrikçilerde zaman ayarlı priz bulabilirsiniz ama heryerde bulunmuyor, bulunsa da fiyatları 5tl'den 80-90 tl'ye kadar değişken oluyor...
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2010 22:44
Merhaba caber. bunun cihazı satılıyor "timer" diye bir cihaz bundan alırsan istediğin zamana ayarlayıp manuel kullanımdan kurtulabilrsin...
Gönderim Zamanı: 07 Mart 2010 23:38
[QUOTE=silentgo]Teşekkürler cevaplar için.Timer'i nerde bulabilirim acaba ?
[/QUOTE]
Ulusta sanayi caddesine bulabilirsin.
Ulusta sanayi caddesine bulabilirsin.
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2010 00:53
Bir sürü zaman saati buldum.Genelde prizli olanlar.Ama mantığı anlamadım.Şimdi bir kere döndürüp ayarlıyorsak nasıl oluyorda 5 saat açık 3 saat kapalı 5 saat açık... vb. gibi yapabiliyoruz onu anlamadım ?
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2010 07:26
[QUOTE=silentgo]Bir sürü zaman saati buldum.Genelde prizli olanlar.Ama mantığı anlamadım.Şimdi bir kere döndürüp ayarlıyorsak nasıl oluyorda 5 saat açık 3 saat kapalı 5 saat açık... vb. gibi yapabiliyoruz onu anlamadım ?
[/QUOTE]
Ayarladıktan sonra mesela 7 ve 12 arasındaki tırnakları kaldırıyorsun, o tırnaklar dönüp alta geldiğinde bir mekanizmayı itekliyor ve elektrik akışı sağlanmış oluyor...
Ayarladıktan sonra mesela 7 ve 12 arasındaki tırnakları kaldırıyorsun, o tırnaklar dönüp alta geldiğinde bir mekanizmayı itekliyor ve elektrik akışı sağlanmış oluyor...
Gönderim Zamanı: 08 Mart 2010 13:22
Timer'ı elektrikçilerdede bulabilirsin bende dijital olanı var. Yalan olmasın Temmuz ayında 15 tl'ye almıştım. Ayarlamasını yaptım o günden buyana aydınlatma tesisatı'na dokunmuyorum. Çok kullanışlı bir cihaz
Saygılarımla;