Floresan Balastı
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2010 20:34
Merhaba saygıdeğer abi ve ablalarım;
İnternette araştırdığım bilgilere göre benim akvaryumuma 1 adet floresan yetmiyor. Bunun için floresan ve balast almam gerekiyor. 40-50 wattlık balast fiyatları ne kadardır? Ayrıca armatür nedir ve gerekir mi? Şimdi vereceğim linkteki balast pahalı mı? Elektirikçiden mi almalıyım?
Bu soruları cevaplarsanız çok sevinirim...
Saygılar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Ocak 2010 21:31
Sana tek balastla 2 adet 18W flourasant çalıştırak için gerekli devreyi çizebilirim detaylı
recep111 2010-01-15 21:32:45
aslında web dede var bulabilirsin
bence elektrikçiden elektronik balast al daha hafif ayrıca starter kullanmanda gerekmez..
Ayrıca ledli ışıklandırmalarıda araştır.
hortumlu led lerde mevcut piyasada balast falanda gerekmiyo direk fişe takıyosun
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2010 14:51
Hemde çok pahalı, bende yeni aldım konumdan bakabilirsin, elektronik
balast elektrikçiden 3,5tl ye aldım hemde starter gerekmiyor, florasan
başına 1 elektronik balast bağlıyorsun işlem tamam , armatürede gerek
yok, florasını tutan ay şeklinde plastikler var iki tarafa
takabilirsin.
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2010 15:32
İlhan Bey,
Guray 2010-01-26 15:39:40
Güzel bir kapak olmuş, tebrik ederim.
Fakat balastları buhardan korumanız gerekiyor. Yoksa kısa zamanda arıza yapacaklardır.
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2010 15:35
Tekzen'de elektronik balastlı florasan takılan şeyler var ( adını unuttum ) Ben onların 2'lisinden aldım 2 tane 18w florasan takılı ve sorunsuz çalışıyor.
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2010 15:41
Elektronik balast alacak arkadaşlara elektronikçilerde satılan fiyatça pahalı ancak profesyonel tipte olanları tavsiye ediyorum.Hem maximum aydınlatma performanslı,flo yu yanmaktan koruyucu tertibatlı,flonun ömrünü uzatıcı özelliklere sahip olanları mevcut...
Gönderim Zamanı: 26 Ocak 2010 16:55
[QUOTE=Guray]İlhan Bey,
Teşekkürler
Akvaryumun üzerinde buhar camı mevcut, o konuda sıkıntı yok
İLHAN K 2010-01-26 16:55:54
[QUOTE=gozturk]Elektronik balast alacak arkadaşlara elektronikçilerde satılan fiyatça pahalı ancak profesyonel tipte olanları tavsiye ediyorum.Hem maximum aydınlatma performanslı,flo yu yanmaktan koruyucu tertibatlı,flonun ömrünü uzatıcı özelliklere sahip olanları mevcut...[/QUOTE]
Flo zaten 2,5-3 lira bişey hiç gitmese 6 ay gider bence fazla para vermeye gerek yok, herşeyin uygunu vardır,
Güzel bir kapak olmuş, tebrik ederim.
Fakat balastları buhardan korumanız gerekiyor. Yoksa kısa zamanda arıza yapacaklardır.
[/QUOTE]Teşekkürler
Akvaryumun üzerinde buhar camı mevcut, o konuda sıkıntı yok
[QUOTE=gozturk]Elektronik balast alacak arkadaşlara elektronikçilerde satılan fiyatça pahalı ancak profesyonel tipte olanları tavsiye ediyorum.Hem maximum aydınlatma performanslı,flo yu yanmaktan koruyucu tertibatlı,flonun ömrünü uzatıcı özelliklere sahip olanları mevcut...[/QUOTE]
Flo zaten 2,5-3 lira bişey hiç gitmese 6 ay gider bence fazla para vermeye gerek yok, herşeyin uygunu vardır,