Göz hastalığı..
Fotoğraf: çekemedim
Canlıdaki Belirtiler: gözerde bulanma
Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 melek , 2 lepistes, 2 kılıç, 2 moly, 2 gromi, 2 vatos, 1 çöpçü
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): bilmiyorum
Filitrasyon: 1 iç ve 1 1 dış filtre 400lt lik
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavisi
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : yaklaşık ayda bir % 25
Arkadaşlar buyuk olasılıkla sizlerden öğrendiğim kadarıyla su değişimi yaparken koyduğum sudan yada koyduğum suyun soğukluğundan oldu tahminim göz fungusu. Balığım moly ele alamıyorum pamukla göze metilen mavisi süremedim ama 1 lt lik suya 15 damla metilen mavisi koyup balığı daldırıp çıkardım 10 kere falan bu arada yem yiyor hareketleri yavaş ama çok hareket yok galiba az görüyo yada hiç görmüyo başka ne yapmam gerekli lütfen yardım bu arada ışığıda fazla açmıyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba,
%10 sulandırılmış Metilen mavisi solüsyonunda pamuk yardımı ile iyileşene kadar balığınıza pansuman yapın solungaçlarına dikkat edin ayrıca akvaryumda bol havalandırma bulunmasına özen gösterin..
Ayrıca bu tür hastalıkların başlıca sebebi değerleri bozulan su'dur acil dip çekim ve su değişimlerinizi yapın, filtre içi malzemeleri eski ise değiştirin ve balık sayınız fazla ise dengelemenizi öneririm..
Sağlıklı Balıklar,