Hastalığı nedir anlayamıyorum. (Acil)

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2006 14:49
     Merhabalar arkada?lar; Bu konuyu daha önce meleklerle ilgili forumda açmy?tym ama net bir çözüm bulamadym. Sorunum ?u:

Meleklerimden bir tanesi (4 cm.) yemleme syrasynda stresli ve çekingen davranyyor. Kö?elerde saklanyyor. Yemlerken yava? davranyyor yemi iyice inceliyor a?zynyn ucuyla ?öyle bir yokluyor byrakyyor. Yem yedi?ini görmüyorum 10 gündür nasyl ya?yyor anlamyyorum. Bizimki uyanana kadar di?erleri yemi tüketiyor. Daha fazla yem atmayy denedim ama yine di?erleri yiyor. Her türlü yemi de denedim hepsine ayny ?ekilde yakla?yyor. Di?er meleklerimin deli gibi saldyrdyklary kurt, tavuk ci?eri gibi yemlere ise hiç dokunmuyor. Canly kurdu reddetmesine inanamyyorum. Ayry bir kapta artemia veriyorum onu da yemiyor. Zayyflama var. Halsizlik var. Harketsizce kö?elerde duruyor. Dy? görünümünde anormal bir belirti yok zayyflyk dy?ynda. Onunla beraber aldy?ym balyklarda büyüme var.

Tank 80 litre, toplam 7 melek var 4 tanesi 5-6 cm. 3 tanesi 3-4 cm boyundalar. Su de?erleri oldukça iyi di?er balyklar gayet mutlu yemi elimden alyyorlar, düzeni su de?i?imleri yapylyyor. Kuvvetli bir iç filtre kullanyyorum, filtre temizli?ni hafta da bir düzenli olarak yapyyorum. Isy 25 C de sabit. Taban malzemesi yok sadece bir kütük ve ona ba?ly bir bitki var.

Nedir bu i?tahsyzly?yn nedeni anlayamadym. Ayny büyüklükte almy?tym 4 tanesini bir tek bu büyümedi. Durumu kötüye gidiyor. Melek uzmany arkada?lardan yardym istiyorum. ?imdiden te?ekkürler.

Akvaryum içindeki yavrulukta 40 kadar lepistes yavrusu var (1-1,5 cm. 1 aylyk) bu nedenle ana tankta uygulayaca?ym tedavi bu yavrulary etkilemeyecek ?ekilde olmaly.

Acil yardymlarynyzy bekliyorum. ?imdiden te?ekkürler arkada?lar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Yurtdisi
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2006 21:36
Benzer durumlarda a?zyna 3 gün boyunca hergün flagy enjekte ediyorum balyk ço?unlukla düzeliyor.

Saygylar,

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2006 22:23
     Rafet Bey ilginiz için te?ekkürler. Flagy i?ne (ampül) ?eklinde mi? Nasyl enjekte ediyorsunuz? Doz ne kadar oluyor? Biraz daha açyklarsanyz memnun olurum.

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2006 23:16
[QUOTE=bjkalley]Benzer durumlarda a?zyna 3 gün boyunca hergün flagy enjekte ediyorum balyk ço?unlukla düzeliyor.

Saygylar,
[/QUOTE]

Merhabalar,
Ayny yöntem discuslarda da uygulabilir mi? Biraz daha ayryntyly bilgi verirseniz çok seviniriz...

Saygylar...
guardian2006-4-22 23:16:32

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
İl: Yurtdisi
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2006 00:24
Uygulanabilir. Burada miktar de?i?ken çünkü ne kadaryny yuttu?unu bilmiyorsunuz. Ben bir 250mg lik tableti bir su barda?ynda, sycak suda ezip ardyndan eritip, so?umasyny bekledikten sonra orta boy ?yrynga ile çekip bir ?yrynga ölçe?i kadar veriyorum. Ço?u dökülüyor az bir kysmyny yutuyor. Miktaryn fazla my az my oldu?u konusunda bir fikrim yok ama bu sayede çok balyk kurtardym, hiç de kayybym olmady. Metranidazol geni? spekturumlu bir antibiyotik oldu?undan ço?u enfeksiyonu iyile?tirmekte.

Saygylar,

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2006 13:53
Merhabalar,
Ylginize çok te?ekkürler...

Saygylar...

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2006 16:03

?imdi ben 4 cm. lik bir mele?in a?zyndan bu syvyyy nasyl vericem bilemiyorum ama deneyip görücez hep birlikte.

Sa?olun Rafet Bey, tekrar te?ekkür ederim.