Her Şey Hayalle Başlar !
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 13:29
Basıncı dağıtırsanız sorun olacağını ben de pek sanmıyorum Erdal hocam.
Büyüklük testinde kızınızı kullanmışsınız bu seferlik.Umarım yakında benimle de büyüklüğünü test edebileceğiniz bir akvaryumunuz olur.Boyum:1.92cm
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2008 18:00
Erdal Hocam, en ağır kaya o hacimdeki suya girince, suyun kaldırma kuvveti nedeniyle fazla basınç yapamaz. Siz yinede 20 kilogramın altındaki kayaları kullanın.
Sağlıklı Malawiler, saygılar...
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 00:43
Gözlerime inanamıyorum. Erdal Abi kurmuşsun hatta su doldurmuş,balık koymuş bitki eklemişsin. Bunun için bence açılış bile gerekliydi,şaka bir yana gözünaydın Abi.
citronx 2008-06-08 00:43:48
Genel yorumlara ben de katılıyorum,dekora ileri ki zamanda takviyelerle çok daha güzel görünmesini sağlayacak. Dalaman'ın taşı toprağı altın diyorum,kızıyorsun bir de bana.
Hayırlı olsun,sağlıklı balıklar Abi.
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 00:56
Erdal abi bence muhteşem olmuş, biraz daha kaya dahada güzel yapacak, son zamanlarda gördüğüm en güzel Malawi akvaryumu olmuş, ellerine sağlık resimlerin devamını bekliyoruz.
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 01:23
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 01:44
[QUOTE=enginkoc34]Erdal Bey akvaryum ve çeşitler çok güzel,kayalar çok eksik ama sanırım bulunca tamamlayacaksınız.Benim kafama sehpa takıldı,acaba içten profil destek varmı?
Engin Bey, sehpanın içinde profil destek yok. Çok samimi olduğum bir marangoz arkadaşım 150 X 62 X 40 ( Y ) ölçülerinde her tarafını çift tabaka mdf den yaptı ve bana garanti verdi
Yüksekliğ 40 cm olarak belirleyen benim. Akvaryum çok yüksek olduğu için sehpayı daha kısa düşündüm. Ancak bu arada dış filtrenin yüksekliğini hesaba katmadım. Şİmdi dış filtre, sehpanın içine sığmadığı için sağ tarafta dışarıda duruyor.
Saygılar,
Erdal Hoca 2008-06-08 01:50:31
Bu boydaki akvaryumda yunuslar 1 yılda kefal gibi olur abi.
Elinize sağlık.
Saygılar
[/QUOTE]Engin Bey, sehpanın içinde profil destek yok. Çok samimi olduğum bir marangoz arkadaşım 150 X 62 X 40 ( Y ) ölçülerinde her tarafını çift tabaka mdf den yaptı ve bana garanti verdi
Yüksekliğ 40 cm olarak belirleyen benim. Akvaryum çok yüksek olduğu için sehpayı daha kısa düşündüm. Ancak bu arada dış filtrenin yüksekliğini hesaba katmadım. Şİmdi dış filtre, sehpanın içine sığmadığı için sağ tarafta dışarıda duruyor.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 01:54
Erdal Hocam hayırlı uğurlu olsun. Uzun zamandır kafa yorduğun bir projeydi.(hatta 1 yıla yakın galiba) Hayata geçtiğine çok sevindim.
Balıklar geldikleri yerden dolayı olsa gerek çok güzeller. Yavruları nasip olur inşallah.
Discus kuracağım demiştin ama belli ki fikrin değişmiş. Belli bir sebebi var mı?
Sehpa 10mm veya daha kalın MDF'den yapıldıysa çift kat olduğundan çok büyük ihtimalle sorun çıkmaz. Ama fazla su çekmemesine dikkat et hocam.
Bu arada ben de yeni akvaryum procemi hayata sokmaya çalışıyorum, dualarını bekliyorum.
Balıklar geldikleri yerden dolayı olsa gerek çok güzeller. Yavruları nasip olur inşallah.
Discus kuracağım demiştin ama belli ki fikrin değişmiş. Belli bir sebebi var mı?
Sehpa 10mm veya daha kalın MDF'den yapıldıysa çift kat olduğundan çok büyük ihtimalle sorun çıkmaz. Ama fazla su çekmemesine dikkat et hocam.
Bu arada ben de yeni akvaryum procemi hayata sokmaya çalışıyorum, dualarını bekliyorum.
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 02:03
Teşekkürler Onur,
Discus için çok uzun süre düşündüm...Forumda ne kadar mesaj-konu varsa hepsini okudum. Okudukça bazen cesaretlendim; ama daha çok bilgi sahibi oldukça da korktum.. Çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduğum için discuslara yazık olacağına karar verdim. En azından emekli olana kadar ( yani 5 yıl kadar ) beklemeye aldım.
Sehpa en kalın mdf den( sanırım 3cm X 2) yapıldı.Şimdilik su damlamıyor bile üstüne.
Yeni akvaryum projende sana da başarılar. Dualarımız seninle
Erdal Hoca 2008-06-08 02:04:36
Discus için çok uzun süre düşündüm...Forumda ne kadar mesaj-konu varsa hepsini okudum. Okudukça bazen cesaretlendim; ama daha çok bilgi sahibi oldukça da korktum.. Çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduğum için discuslara yazık olacağına karar verdim. En azından emekli olana kadar ( yani 5 yıl kadar ) beklemeye aldım.
Sehpa en kalın mdf den( sanırım 3cm X 2) yapıldı.Şimdilik su damlamıyor bile üstüne.
Yeni akvaryum projende sana da başarılar. Dualarımız seninle
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 02:06
Erdal abi,hayırlı uğurlu olsun,senin adına çok sevindim.
Ramirezi 2008-06-08 02:07:01
650 lt. gerçekten çok iyi bir hacim; afra ve politler gibi güzel türler geldiği zaman koyacağın resimleri ise şimdiden merak etmeye başladım bile...
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 02:09
Merhaba Erdal Abi,
E-ERDEM 2008-06-08 02:10:19
Balıkların çok güzel, akvaryumun çok güzel bitkilerin çok güzel. Uzun süren bekleyişe değmiş bence. İlerleyen zamanlarda daha da güzel olacağına eminim. En yakın zamanda da istediğin balıklarına kavuşacaksın umarım. Ayrıca arka camı siyaha boyaman bence bütün fonlardan daha güzel duruyor.
Başka fotoğraf yokmu?:)
Tebrikler...
Saygılar...
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 02:11
En iyisini yapmışsın Hocam. Dert olmasın keyif olsun.
3x2 artık MDF değil tomruk oluyor.
Teşekkürler Hocam.
3x2 artık MDF değil tomruk oluyor.
Teşekkürler Hocam.
Gönderim Zamanı: 08 Haziran 2008 12:24
Bende konuyu yeni görenlerdenim kusura bakma Erdal abi. Akvaryumun tek kelime ile mükemmel benimde planlarım arasında 570 litrelik bir akvaryum var hayata geçerse senden kaya isteyebilirim haberin olsun abi Allah nazarlardan saklasın.
JaCobSEn__ 2008-06-08 12:25:50