hightech iwagumi style - denizli
Boyut (cm): 50*20*30
Kapasite (litre): 25 lt
Canlılar: karides eklenecek
1- ilk olarak en alt katmana 1 cm jbl aquabasis bitki gelişimi için konuldu.
2- üzerine 2-3 cm hagen kum serildi ve misket gübre 10 cm aralıklarla yerleştirildi.
3- 2-3 cm daha hagen kum serildi. ortalama kum seviyesi 5-8 cm arasında olmalıdır.
4- akvaryuma iwagumi stilini uygulamak için taşlar seçildi ve konumlandırıldı. aslında altın oran vs dikkat edilmesi gereken çok şey var. ben biraz daha kafama göre dizdim standart iwagumi stilinin dışında bi dizilim oldu aslında.
5- iwagumi stilinin en önemli özelliği sadeliktir. ilk başlarda zemini halı gibi kaplamak geçiyordu aklımdan fakat ammania sp.bonsai bitkisine olan özel ilgim ve taşların önünde bir orta plan bitkisinin olması gerektiği düşüncesi ağır bastı. 3 çeşit bitki dikim aşamasına geçildi.
6- ammania sp.bonsai ve staurogyne repens kolay dikildi. özellikle 1-2 ay sonra görüntüsüyle büyüleyecek olan hemianthus callitrichoides in dikimi tam bir baş belası. bel ve boyun ağrılarına hazırlıklı olun. tam 2 saat sürdü h.c. nin dikimi. köklerin ve yaprakların milimetrik boyutlarda olması gerçekten büyük sıkıntı.
7- akvaryumu suyla doldurma zamanı. h.c. lerin yerinden çıkmaması için akvaryumu hava hortumundan su basarak doldurdum ki bu işlemde çok zaman alıyor çünkü hava hortumu çok ince.
ve final. artık h.c.lerin zemini kaplamasını bekleyip izlemek kalıyor geriye.
kullanılanlar listesi.
jbl aquabasis, misket gübre, hagen kum.
ammania sp bonsai, sp.repens, hemianthus callitrichoides.
co2 5lt tüp. saniyede 1-2 kabarcık.
100 w atman ısıtıcı
100 litre/h atman şelale filtre
15 w 6500kelvin daylight
15 w 6500kelvin grolux
25 litre osmosis su
ve alın teri
sağlıklı bitkiler için ammania sp.bonsai Tuncay Canpolat "cantuy"
s.repens erkan bayraktar "erkan96075"
h.c. "cuba" Oğulcan ererinç ' e çok teşekkürler.
kurulum aşamalarının fotoğraflarını da ekleyeceğim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ben taşların türünü çıkaramadım. Salınım yapmaz inşallah.
Ama dediğim gibi bitkili tecrubem hiç yok sadece görsel açısından tavsiye.
yaşmut akvaryum tunç sönmezoğlu'ndan potasyum, demir, mikro element ve misket gübre sipariş ettim. p.tesi ödemesini çıkarttım ve bilgi verdim. salı kargo yapacağını söyledi o gün bugündür mail yada mesajlarıma cevap yok. üzücü oldu benim için.
yaşmut akvaryum tunç sönmezoğlu'ndan potasyum, demir, mikro element ve misket gübre sipariş ettim. p.tesi ödemesini çıkarttım ve bilgi verdim. salı kargo yapacağını söyledi o gün bugündür mail yada mesajlarıma cevap yok. üzücü oldu benim için.
Özel Üye
[C]2,1,77734[/C] [B]10657,2[/B] [B]12356,3[/B]
İl: Manisa