ilk denemem
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2007 23:41
[QUOTE=safa88]s.a akvaryumunuz gerçekten güzel elinize sağlık.boyutları ve kaç lt olduğunu yazarsanız sevinirim. selmetle.[/QUOTE] teşekkürler akvaryum boyutu 100-60-60 sump 85-40-40
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Aralık 2007 23:42
[QUOTE=percula]Son resim heliofungia sp ye benziyor. Netten fotoğraflarını arayın eğer o ise geri verin, heliofungiaları akvaryumda uzun yaşatmak mümkün değil. Daha farklı fotoğraflarıda varsa tam türünü bulabiliriz.
Saygılarımla
[/QUOTE] hemen gönderiyorum resimlerini
Saygılarımla
[/QUOTE] hemen gönderiyorum resimlerini
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2007 01:36
Akvaryumcu biraz abartmış. Mercanınız LPS tarzı Euphyllia Glabrescens - Torch Coral olarak geçer. Diğer LPS mercanlar gibi orta ışık orta akıntı sever. Dışarıdan yem kabul eder. ( küçük parça karides, kalamar vb... ) Yakınında başka mercan olursa ve kolları ona değerse diğer mercanda sakat kalma / ölüm gibi zararlar verebilir. Ama zehirli değildir. Gerekirse kendini korur.
Saygılarımla
Saygılarımla
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2007 12:33
Akvaryum hayırlı olsun umarım sump konusundakı tavsiyelere uyarsınız
davoud 2007-12-03 12:34:11
mercana gelince torch coraldır bende aynısı var tüm lps ler gibi diğer canlılardan biraz mesafeli olacak.
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2007 23:37
[QUOTE=davoud]Akvaryum hayırlı olsun umarım sump konusundakı tavsiyelere uyarsınız
mercana gelince torch coraldır bende aynısı var tüm lps ler gibi diğer canlılardan biraz mesafeli olacak.
[/QUOTE] teşekkürler davut bey sump konusundaki tavsiyelere uyuyorum Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2007 01:34
[QUOTE=percula]Aydınlatmanız zayıf gibime geliyor. Ne kullanıyorsunuz ? [/QUOTE] 8 tane 39W OSRAM T5 3 tanesi mavi 5 tanesi beyaz şimdilik elimden bukadarı geliyor
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2007 15:25
Davut abi, al bendende o kadar. 8 Tane t5 valla bu tankı uçurur. Abi birde arkadaşımız herbirinin üzerinde 14000 kelvin yazıyor demiş benim bildiğim beyazlar 10000 kelvin olması lazım yanlışsam lütfen düzeltin. Saygılar, sağlıklı balıklar.
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2007 15:46
Hayır kelvin yüklelince ışık yavaş yavaş sarıdan beyaza dahada yüklelince maviye çalar,benimde MH larım 14500 kelvin ama bu akvaryumda sadecde mavi ışık görünüyor