İlk Kurulum Sonucu Ölümler
SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar arkada?ym Bahadyr öncelikle geçmi? olsun. Biliyorsunki akvaryum hobbysi sabyr ve itina gerektiren bir olaydyr, arkada?ym akvaryuma suyu koyup sonra balyklary atyp tamam ?imdi bukadar kar?ysyna geçip sorunsuz bir ?ekilde gidece?ini beklemeyin, dedi?im gibi sabyr etmek gerek sorun çykmasada ufak defek ?eylerle kar?yla?acaksynyz sorununuzun ne oldu?unu ara?tyrarak vede gözlem yaparak anlamanyz mümkün ?imdi akvaryumu aldynyz tamamda!
Suyunuz dengedemi?
Akvaryumunuz sayyya oranla Yeterli boyuttamy?
Türlerin uyumsuzlu?u?
Erkek di?i orany?
Yemler?
Bunlar ba?lyca nedenlerden sadece birkaçy! Bukadar çabuk yylmamalysynyz balyklarynyz öldü diye, size tavsiyem bu forumda sitede biraz surf yaparsanyz yeterli bilgilere ula?acaksynyz ben size öncelikle Refet Bey'in hazyrlamy? oldu?u akvaryuma ilk adym serüvenini okumanyzy tavsiye ediyorum. Link a??a?yda bir tyk yeter, Takldy?ynyz noktalar olursa hepberaber yardymcy olmaya çaly?yryz. Sa?lykly balyklar dilerim, Saygylarymla....
Suyu hazyr hale getirdim demi?siniz.Bunun için neler yaptynyz?
E?er gerçekten hazyr bir akvaryumsa büyük ihtimalle aldy?ynyz balyklar hastadyr.
Yylgynlyk yok...Bu a?amalardan hepimiz geçtik...Bir süre sonra minimum müdahele ile çok mutlu bir akvaryum sahibi olacaksynyz.
Öncelikle filtrasyonunuz,balyk türleri,cinsiyetleri,sayylary hakkynda bilgi verir misiniz?
SAYGILAR
Bence ba?larken canly do?uranlarla ba?lasaydynyz, hem balyklara hem de cüzdanynyza yazyk olmazdy... Onlarla deneyim kazanyrdynyz, hastalyklarla mücadele edip ondan sonra malawiye geçerdiniz... Bana suyun hazyrlanmasynda eksik bir ?ey gelmedi, hatta fazla geldi... Ben akvaryumu kurarken hiç bir zaman ilaç kullanmadym mesela; sadece dinlenmi? su kullandym...
Yeni akvaryum kurdu?um zaman her ?eyden eminsem ilk yapty?ym ?ey, bir tane deneme baly?y alyp onu suya atmaktyr... Örne?in sary prenses bakacaksam; bir tane sary prenses alyr akvaryuma atar ve bir kaç gün baly?y gözlemlerim... Yani hangi baly?y besleyeceksem ondan bir tane numune olarak koyarym akvaryuma, bu balyktaki gözlemler baly?yn mutlulu?u için de?il akvaryumun mutlulu?u için yapylacak gözlemlerdir benim için...(illa sary prenses diyorum ama yine sary prensese yakyn bakaca?ym di?er türlerden de koyarym mesela) O balykta bir kaç gün sorun ya?amazsam di?er balyklary atarym akvaryuma... Bütün de?erler ne derse desin, bence akvaryumun dengesinin olup olmady?yny ancak balyk söyler...
Akvaryuma ba?lady?ymda, 7 ya?yndaydym hiç bir ?ey bilmiyordum ve kimse bana bir ?ey anlatmady. Deneme yanylmayla ve kulaktan bilgilerle ö?rendim her ?eyi... Daha bilinçlenince kitaptyr, bilmemnedir.... Sonra da internetten ö?rendim her ?eyi...
Bahadyr Bey, daha ilk balyklarynyz ölüyor Bu i?e ba?larken mutlaka kayyplar olur, bir kere oturtunuz mu her ?eyi yoluna göreceksiniz, her ?ey sorunsuz ?ekilde gidecek, akvaryumu sallamasanyz bile bakacaksynyz ki ekosistem öyle bir oturmu?ki size ihtiyaç olan tek ?ey yem atmak...(abarttym)
Sonuç olarak size söylemek istedi?im, elinizde bu site gibi çok büyük bir fyrsat var; her ?ey elinizin altynda... E?er ilk üç haftada vazgeçtim bu i?ten diyecekseniz, bence devam etmeyin bu i?e
Saygylar...
merhaba bahadyr bey,
suyun sycaklygyny kontrol edin
akvaryuma koydugunuz su kyreclymy kac gun bekledy
dipteki pislikleri temizliomusunuz
bu etkenler onemli
SAYGILAR