iwagumi kuruluyor .


mertdeepÇevrim Dışı

Kayıt: 05/05/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 169
mertdeepÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2008 13:36
 
              Herkese merhaba . Önümüzdeki günlerde ölçülerini ADAdan aldığım 36-22-26 cm 20lt akvaryum kuracağım . Takıldığım birkaç nokta var. Örneğin ADA nın ürettiği dip malzemelerinin içeriği ile ilgili . Anladığım kadarıyla ADA bu ürünlere markalaşma çabasıyla kendi özel isimler vermiş . Yani , hangisi bitki için gübre oluyor hangisi dekor için toprak belli olsa da bizim alışveriş yaptığımız kaynaklarda bunlara denk malzemeler neler? İşte bu durum , piyasada bulabileceğimiz ürünlerle bir karışıklık yaratmakta . Bunun dışında da filtrasyon olarak burada pek çok kişi şelale filtre iş görür deseler de , ustalar eheim 2211 kullanmaktalar . Hatta müzede 30-40 lt lik tüm iwagumilerde EHEİM 2211 dış filtre var . Kuracağım iwagumi akvaryumu için gerekli taban malzemeleri seachem onyx sand ( son kat kumumudur ? ) , sera flora depot ( bildiğimiz gübre ) , substrat içerikli dip malzemeleri var ayrıca sera florenette A farz olucak gibi görünüyor . Örneğin soil denen ürünler var , bunlar son kat olarak mı yoksa tabanda mı kullanılıyor ? Çünkü hepsinin açıklamasında bitki toprağı ( kumu ) olarak geçmekte . Durum biraz kafa karıştırdı doğrusu . Tecrubeli arkadaşlarımızın desteğini bekliyorum , saygılar .
mertdeep2008-08-13 13:40:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BvarisliÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 10/08/2007
İl: Bursa
Mesaj: 2420
BvarisliÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2008 16:20
 Zamanında Mustafa (mustafaerdogar) ADA'nın taban malzemelerinin Türkiye'deki muadillerini araştırmış bulmaya çalışmıştı. Ama pek çoğunun Türkiye'de bir karşılığı yoktu. Ama bu demek değilki edinebildiğimiz malzemelerle o tip bir tank kurulamaz. Onyx Sand bildiğim kadarıyla siyah olmasının yanında pek bir ekstrası olmayan bir kum. Yani üst katman olmaya uygun. Alternatif olarak Hagen siyah'da olabilir. İlk kurulumda floredepot kullanacaksanız florenette A takviyesi aşırı besin takviyesi yapacaktır ve zaten gelişmemiş bitkilerde bu yosun sorununa neden olabilir. Emin olmamakla birlikte Dasz Soil'in de ara katmanda besin takviyesi için kullanıldığını tahmin ediyorum. Yine bunun yerine Floredepot yada Seachem Flourite Red olabilir. En altada Coco peat kullanabilirsiniz buda hem ph'ı uygun orana getirecek hemde besin takviyesi yapacaktır. Daha önceden küçük bitkili tank tecrübeniz yoksa başlarda yosun problemi yaşayabilirsiniz çünkü küçük tanklarda besin seviyesini dengede tutmak ve su değerleri pek kolay değil.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

diablostrÇevrim Dışı

Kayıt: 06/10/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 502
diablostrÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2008 16:40
Ada soil veya power sand ozelligini 2-3 ay icinde yitiriyor bence siz kuartz kum ve tablet gubre ile ayni basariyi yakalayabilirsiniz. Isik olarak ne kullanmak istiyorsunuz ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetcenkÇevrim Dışı

Kayıt: 30/01/2008
İl: Antalya
Mesaj: 119
ahmetcenkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Ağustos 2008 16:51
 Adanın bildiğim kadarıyla 3 ana grup substratı var.1.si aqua soil diye adlandırdıkları suyun phını ve sertliğini düşüren,2.si decorative sand dedikleri inert malzemeler ve en alta kullanılan power sand dedikleri besin içerikli malzeme..Bunlara ek olarak tabana ek malzemelerde var.Torumaline bc,bacter 100 penac ve clear super gibi..
 Bu malzemelerin görüntü olarak benzerlerini bulmak pek mumkün değil..Kurarken yaptığım araştırmalar sonucu ben tabanımı şöyle oluşturdum..
Alttan üste
Torumaline BC (ADA)(ufak bir kutu olduğu için netten getirtebildim)
 Jbl aquabasis....(maltepepet)
Bacter 100 ve clear super (ADA)
Seachem flourite red ....(otuz.com)
Sineklik
Siyah hagen kum

 Sera floredepotu ve florenette i pek tavsiye etmiyorlar..Florenette yerine Tunç Bey'in misket gübrelerini kullanabilirsin.Onyx sandin öğrendiğim kadarıyla azda olsa phi yükseltme gibi bir eğilimi varmış..
 Bunların dışında Barış Bey'e katılıyorum Nanoda dengeleri yakalamak gerçekten çok zor..Dengeler en ufak eklentilerde daha çabuk değişecekdir..Bu yüzden eğer bitkili tank deneyimin yok ise nano yerine imkanın varsa 120-150 ltlik bir tank kurmalısın..
 Şelale filtre  yerine tabiki kovalı filtre kullanman daha iyi olacaktır..



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir