Kayalar çok mu fazla
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 19:26
Merhaba akvaryumumda 8 sarı prenses (3cm) 2 yunus (3cm) var.. resım eklıyorum bana akvaryum duzenı hakkında yardımcı olur musunuz? kayaların dağılımı ve ışık konusunda tereddutlerım var. ışık fazla gelıyor sanırım.. balıklar saklanma geregı duyuyorlar..
en 21
yukseklık 30
boy 65
cevaplarınız için teşekkür ederim..
en 21
yukseklık 30
boy 65
cevaplarınız için teşekkür ederim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 19:43
Öncelikle akvaryum hacmi cichlid türü için çok yetersiz.. Taşların dizilimi de hiç sağlam durmuyor. Devriliverecekmiş gibi.. Balıkların saklanması çok normal zaten çıkıp yüzebilecekleri bir açık alan yok.
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 19:44
Akvaryumunuz yunuslar için zaten yetersiz,yunuslar daha büyük akvaryumlara ve yüzme alanlarına ihtiyaç duyarlar,o yüzden en azından biraz kayayı azaltın bare de rahat yüzsünler
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 20:03
Yanlış hesaplamadıysam 41 litre civarı?Cichlid beslenir mi dersenizMümkün değil.Akvaryuma koyduğunuz kayalar,kum hacmin 10 lt götürdü desek,30 lt de balıklar sadece yaşamsal faal. sürdürmye çalışırlar.
Kayıplar olacaktır.Daha büyük akvaryum almanızı tavsiye edeim
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 20:21
Bence balıklara eziyet çektirmeyin canlı doğurana falan geçin..
Gönderim Zamanı: 25 Temmuz 2009 21:35
Kusura bakmayın ama peyzaj yetenğiniz hiç yok.Ne kayalar birbirini tutuyo nede dizilimi rengi;herbiri ayrı telden çalıyor .Birde mercan kayası koymuşsunuz yanılmıyoram ne alaka anlamadım .Bence siz biraz daha araştırma yapıp sonra bu işe başlayın
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 00:06
Akvaryum hacminizde cichlid türleri uygun olmaz.
Çok stres olurlar,ölümcül kavgalar olur.Bitkili canlı doğuranları tavsiye ederim.
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 10:37
35 lt akvaryumumda 1 ay için de sarı prenses ve yunuslarımdan yavru aldım. durum o kadar da vahim değil. iyi koşullardalar demiyorum ama kaliteli yem ve iyi bakım ile sorun olmuyor hacim azlığı.
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 10:46
Akvaryumda çok kayalık avr bunları akvaryumun bir köşesine alıp balıkları rahatlık sağla bilirsiniz.Akvaryuma baktığımızda akvaryumun ölçülerine göre hemen hemen kayalar var çok yer kaplamış
Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2009 19:01
Aykut bey bu kadar çok kaya koymanıza gerek yok.Kayaları eksilterek kırık testi tarzı şeyler koyarsanız balıklarınızın gireceği bir alan ve rahat yüzecebilecekleri mekan olmuş olur.Şu şekilde balıklarınız çok güvende diyemeyeceğim arkadaşlarında dediği gibi deverilecekler gibi duruyor.