Kuma Sırt Vurma
Canlıdaki Belirtiler:kuma sırt vurmaları
Akvaryum Kapasitesi (litre):135l
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):normal sıcaklık 26 derece
Filitrasyon:iç dış
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: sera baktopur 15 damla
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Ya balık larım sırtını kuma vuruyorlar once hastalıktan suphelendım yenı balıklar gırmıstı akvaryuma once sera baktorburlar ılacladım suyu 1 gun beklettıkten sonra dıp cekımı ıle tuzlama yaptım fakat 1 gun sonra tekrar meydana gelmeye basladı ne yapmam lazım lutfen yardım cı olursanız
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Geçmiş olsun Kaan Bey.Verdiğim linke bir bakarsanız belki çözüm bulursunuz.
BELİRTİLER: Deri hastalığı, akvaryum dekoruna saldırma
NEDENLERİ: Bakteri deri hastalığı
TEDAVİSİ: 150 mg. Cpyorampenicol (A) ile 10-30 dakika arası kısa bir banyo ya da 1.gr. (ACRIFLAVINE-TRYPAFLAVIN olarak satılır 2-3 gün için) 100 lt. suya konulur. Daha sonra kısmi su değişimi ve Charcoal filtrasyonu.
sanırım benım balıklarımının sorunu bu fakat bende sera baktopur la mycopur var onlarla bı yontem ızleyebılırmıyım
Merhaba arkadaşlar forumda daha yeniyim ve balık konusunda pek bilgiye sahip değilim.daha yeni yeni katılım gösteriyorum ilk msjım bu konuya olucak.KAAN beyin yaşadığı sorunun aynısını bende yaşıyorum.benim balıklarımda kuma sırtlarını sürtüyolar,kritik bi durum mu acaba?bu olayı gidermek için bi yol denemiş değilim sizlerin bilgileri doğrultusunda hareket edicem yardımlarınızı bekliyorum.saygılar.
bu bilgileri vermeyi unutmuşum
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:kuma sırt vuruyorlar
Akvaryum Kapasitesi (litre):100 içindeki su 80
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı prenses ve yunus(hepsi yavru boyları 3 cm)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:iç motor(yeşil)
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :15 gündür su değişimi yapmadım
Benim lepisteslerimde kuma sürtünüyorlardı forumdan edindiğim bilgilerle suda nitrat oranının yüksek olduğunu düşünüp akvaryuma kaya tuzu ilave ettim. Kaya tuzu ilave ettikten sonra balıklar artık kuma sürünüp kaşınmadı fakat biri hala devam ediyor. Sürünen balık dişi hamile lepistes. Acaba hamile olduğu için bu davranışı normalmidir?
Ya benım bılgım oldugu kadarıyla
1) Nitrat seviyesi yüksekliginden oluyor bunu giderme yolu ise dip cekimi yapıp kumu tuzlamak
2)Dış parazit bunun yöntemini tam bulamadım sera bactopurla ilaçladım ama herhangi bir degişim olmadı tanıdığım bir kişi eczanede satılan bır ılac sayesınde parazitleri tamammen yok ettiğini söyledi ona sorunca hangi ilaç oldugunu yazacagım
bu bilgileri vermeyi unutmuşum
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:kuma sırt vuruyorlar
Akvaryum Kapasitesi (litre):100 içindeki su 80
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:sarı prenses ve yunus(hepsi yavru boyları 3 cm)
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:iç motor(yeşil)
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:kullanmadım
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :15 gündür su değişimi yapmadım
[/QUOTE]
Ama sizin yapmanız gereken önce bi dip cekim suyun 1/3 nü sonra kaya tuzu ıle tuzlama fazla tuzlama yapıyacaksınız yanlız dıkkat edın eger ondan sonra da devam ederse dış parazit söz konusudur