Kumlar Sineklik Ve Nitrat Riski
Yeni tankımı(175*60*50h) alalı nereeyse 2 hafta oldu ; ama ne hikmetse o bana bakıyor,ben de ona,kuramadım daha anlayacağınız.
Kum konusunda bir türlü karar veremiyorum. Pygo natt cinsi piranha beslemekteyim,çok olmasa da tankın birazını bitkilendirmeyi düşünüyorum. Piranhalara bana göre en yakışan kum siyah hagendir. Şu resimlerdeki siyah hagende ki ihtişamlarına bakar mısınız bir.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumun alt camına 5 cm lik straforu silikonla yapıştırırsan,kumdan birazda olsa tasarruf etmiş olursun?
Akvaryumun alt camına 5 cm lik straforu silikonla yapıştırırsan,kumdan birazda olsa tasarruf etmiş olursun?
[/QUOTE] Tabana 5 cmlik strafor koyunca kumdan nasıl tasarruf edilmiş olur ki? Kumdan tasarruf edilmez, ışıklandırmanın bitkiye artı bir etkisi olabilir tank yüksekliği azaldığı için.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Dİp çekimi yaparken kumu oynatmazsanız alttan ,yani sinekliklere dokunmazsanız sorun çıkmaz.
Forumda okuduğum bazı konularda kum kalınlığını 8 -10 santim tutup en alt tabakada anaerobik bakterilerin yetişmesine fırsat veriyorlardı. Yani karıştırılmadığı sürece zarar gelmicektir.
Kum cinsleri hakkında bilgim yok yorum yapamayacagım.
Konunun başında 4-5 cm kum yüksekliği düşünüyorum die yazsaydın tabiki strafor örneğini vermezdim. Ayrıca ben sana yardımım dokunsun diye bu mesajı yazdım. Seni sinirlendirmek için değil..
Görseydim strafor koyun diye yazmazdım.
Bitkiler konusu çok aşırı düzeyde olmayacağı ve akvaryumun esasının piranha akvaryumu olması nedeniyle torf da olmayabilir. Üstelik torf başta epeyce suya salınım yapıyor diye biliyorum. Oturana kadar zaman geçecektir.
Yeni gelişmeler ile yeni resimleri bekleriz. Maaşallah demeden konuyu kapamayım, çünkü gerçekten balıklar harika...