Kurulum Başladı(14.01.2012)
Şunu belirtmek isterim,canlı ekleme konusunda hiçbir acelem
yok,yavaş yavaş,tecrübe ederek,sorunsuz gitmek istiyorum(tabi ki sorunlar
olacak)
Sorun
demişken,öncelikle tankımda modifikasyonlar devam ediyor,halletmem gerekn bir
sorunda ‘’SES’’.Sump’tan malumunuz baya yüksek bir uğultu geliyor,2 kafa motoru
ve PS uğultu ve titreşimi biraz sıkıntı yapıyor,bu sesi minimize etmem gerekiyor,bu
knouda tecrübe etmiş arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.Ben şu şekilde bir
şey düşündüm;sumpı daha doğrusu sump dolabını içten tamamen ses yalıtımı
süngeri ile kaplamak(yurtdışı forumlarda birkaç örneği var)acaba etkili
olurmu?tecrübe etmiş arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
Eklenilecek
canlılar;haftasonu su değerlerimi ölçeceğim,değerleri buradan paylaşacağım,ona
göre ekleme yapıp yapamayacağımıza hepbirlikte karar veririz.Ama hiç acelem
yok,dediğimiz gibi canlımız suyumuzJ
Eğer ekleme yapar
isek;deniz yıldızını listemden çıkardım,Deniz bey’in belirttiği şekilde bile
bile ölüme atmayalım deniz yıldızını,bu durumda conch ve nassorius snail
kalıyor,onları eklerimJbu
arada fiyatları ne kadar bu temizlik ekibinin,nerden alayaım,önerisi olan var
mı?
Deniz bey,bende
Bostancı’da oturuyorum,işyerim Gebze’de,ne diyim o zaman biz geliştireceğiz bu
taraflarda bu işi.(eminim başkaları da vardır)İlginiz için teşekkür
ederim.Diğer konuda da (Nirvanalık kısmı)bende bir yorum yapmayayım,ama tek
birşeye belirteyim,3 kişide özel mesaj ile şansımı denedim bilgi alabilirmiyim
diye,bana yurtdışı internet sitelerinin adreslerini verdiler,bende bir daha sormama
kararı aldımJ
Ben çok yeniyim
ama bu hobiyi devam ettirebilirsem, tüm tecrübelerimi paylaşacağım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Skimmer çok ses yapmamalı aslında. Sump motorlarıda pek yapmaz. SSes genelde su inişinden kaynaklanır. Bendeki sesi duysanız evi terkedersiniz sanırım :D Ben su sesini seviyorum. Bazen ufak aralıklarla kanepede kestirmemede yararlı oluyor .:) Şaka bir yana yalıtım ile ilgili bilgim yok. Ancak yanlış hatırlamıyor isem sumpınızın üstü açık ve çoklu priz var. Aman dikkat sigortaları attırabilirsiniz. Özellikle bu gibi havalarda buharlaşma fazla oluyor . Uygun bir şekilde sumpınızın üstünü kapatabilirseniz buharlaşmanın o prize zararını önlersiniz.
Size tavsiyem Hydorun bir ürünü var dijital termostat . Sumpa ısıtıcınızı koyup bu dijital termostatın ufacık probunu akvaryum içine veyahut benim gibi taşırma kutusuna yerleştirirseniz yararlı olacaktır. Bu şart değil kişisel öneridir.
Araştırmaya okumaya devam :)
Benim sump motorumda uğultu yapıyordu. Motorun borusu sump camına temas ediyorsa onu düzeltin. Ben altına biyolojik sünger koyduğumda uğultuyu kesti.
Protein Skimmer yeni olduğu için olabilir. 1 cm havaya kaldırarak onuda gözlemleyebilirsiniz.
Suyun sumpda düşüş mesafesini azaltarak su iniş sesinide düşürebilirsin.
conch gibi canlılara gelince. Forumlarda " conch " nicki bir arkadaş var. Kesinlikle ondan almanı tavsiye etmiyorum. 20 adet siparişimin hepsi ölü geldi.
[/QUOTE]
Nitrat kendi kendine ancak anaerobik bakteriler faaliyete geçtiğinde düşecektir. Onlarda bildiğin gibi oksijensiz ortamda işlerii görürler. Senin akvaryumunda böyle bir ortam henüz yoktur. Bu nedenle su değişimi en çabuk yöntemdir. Nitritinde zamanla sıfırlanacaktır. O zaman nitrat çok sorun olmayacaktır. Zaten diatomda başlar sanırım bir kaç güne. Onlar nitratın bir kısmını kullanacaklardır. Sonrada zamanı gelince mercanların. Seramik kayalarında zamanla canlanırsa ideal kontrol sağlayacağın akvaryumda nitrat 10 ları geçmeyecektir. Dediğim gibi onlarıda su değişimi ile nerede ise sıfıra yaklaştırabileceksin. Şu an sadece yeni canlı girmemen yerinde olur. Hele mercan hiç girme. Çünkü bir şey olur o canlılara moralin bozulur. Bunca iyi niyetin ve hazırlığın heba olur kaldırsın diye çekiniyorum :D Birde bir tezgah yap kendine . Nasıl anlatsam sen internette ara . Egg crate denen bir şey. 3 kademeli yükseklikte basamak gibi. Neden diyorum. Çünkü satın aldığın mercanı önce suyuna adapte ediyoruz değil mi? aynı şekilde ışığada adaptasyon gerekecektir. O mercanı diyelim çok ışık istiyor üstlere yakın bir yere koyacaksın . Koy onu ilk alt basamağa ve ışıklarını az yak . Sonra gün aşırı ışıklarını 2 saat lik periotlarla artır ve bir üst basamağa yerleştir. Onu kayadaki ideal yerine koyma zamanında ise tüm ışıklarına adapte olmuş olacaktır. SOnra orası ideal ise yapıştır gitsin. Tabiki dalga vs de önemli . Bu sayede frag veya mercan adapte olacaktır. Strese girmeden. Ve sen lanet olsun yapıştırmasaydım hemen şurası daha iyi demeyeceksin :D Biliyorum akvaryumunda çirkin görüntü oluşacak ama bu geçici. olacaktır. Zamanla işin ustası olup göz kararı yapabileceksindir.