Leleupi
(FOTOĞRAF ALINTIDIR)
Canlıdaki Belirtiler:Kararma ve durgunluk yem yememe
Akvaryum Kapasitesi (litre):60Lt
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Leleupi
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):27derece
Filitrasyon:İç fiiltre devamlı açık
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:yok
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :haftada bir 3 te bir su değişimi
Arkadaşlar 3adet leleupim var 3 cm boylarında.Bir tanesi diğerlerine nazaran cılız.Büyük olanlar küçüğü sıkıştırıyordu.Şu iki gündür bu sürekli bir tacize dönüştü.Küçük olanın rengi şeffaflaştı ağzı karardı.Devamlı kaçıyor.Ben de ayırmaya karar verdim doğrumu yapıyorum.Suat beyin yaptığı türden bir yavruluk yaptım.Ona koyacağım.Yalnız silikon ne zaman kurur ne zaman koymalıyım veya başka birşey yapmalımıyım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Zehirsiz silikon kullanmalısınız..Çok uzun sürmez kuruması..Yanlış birşey söylemiyimde..Bu balık stres olmuş..Böyle bir kapta daha çok stres olabilir balığının yerini karanlıkta değiştir..Yem yemediği için kararır..Dudaklarından başlar rengini kaybeder..Yem yememek ve stresten kaynaklanır..Fishtamin kullanabilirsin sera'nın..Belki az da olsa faydasını görürsün stresi azaltan bir vitamindir..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Stresin sebebi diğer iki leleupi ama.Ondan iri oldukları için Sürekli kovalıyorlar.Silikon sista marka akvaryum silikonu.Ne zaman kurur?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Numan Bey,
Özgür Bey'in de belirttiği gibi Leleupi, diğer balıkların saldırıları nedeniyle strese girmiş. Kararması da bunun en belirgin göstergesidir. Ayırmanız iyi olmuş. Çünkü sürekli hale gelen saldırılar ve hırpalanmalar, balığın sağlığını kısa zamanda kaybetmesine ve müdahale edilmediği takdirde ölmesine yol açacaktır. Balığınızı yapmayı düşündüğünüz yavruluğa alın, içine çok az kum ve varsa küçük bir taş koyun. Balık böylelikle rahatlamaya başlar. Varsa, vitamin damlatılmış yemden çok çok az verin. Çünkü streste olan balık yem yemez, ona rahatlayıp yem yiyebilmesi için zaman tanıyın. Yine varsa, Aquatan veya Aquasafe türü su hazırlayıcılardan birkaç damla bulunduğu yavruluğa damlatın. Bu dönemde ışığı gerekli olmadığı durumlarda fazla açmayın. Birkaç gün içinde balık, stresten çıkıp yeniden yem almaya ve bulunduğu yerde gezinmeye başlayacaktır. Bir süre o yavrulukta büyümesini sağlayabilirsiniz, daha sonra sizin kontrolünüz altında yine diğerlerinin yanına koyar ve durumlarını gözlemlersiniz.
Şimdilik bu bilgiler ışığında gerekeni yapın ve balığın stresten çıkması için bekleyin. Artemi a verebilirseniz azar azar verin, kuru yeme göre bunu yemesi onun için daha kolay olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir